Læse- og
matematikvejledning
Få den rette hjælp
Er du ordblind eller talblind, er det vigtigt, at du får den rette hjælp. På gymnasiet bliver vi ikke automatisk informeret om dit behov, og derfor er det vigtigt, at du selv sørger for at fortælle det.
Det kan ske på flere måder: Når du søger om optagelse på gymnasiet, kan du oplyse det i din ansøgning. Du kan også altid henvende dig til elevvejlederne. Er du i tvivl om, hvorvidt du har et behov, kan du henvende dig til vores læsevejleder eller matematikvejleder, som så vil teste dig.
Hjælp til ordblinde
Gymnasiets princip om ordblinde er, at eleven skal lære at være så selvhjulpen som muligt. Som ordblind elev tilbydes du:
- En håndscanner til brug i din dagligdag.
- Adgang til Nota, hvor rigtig mange lærebøger findes elektronisk.
- Adgang til AppWriter, der er et læse/skriveprogram. Programmet kan også OCR-behandle scannede dokumenter.
- Adgang til CD-ORD, hvis du foretrækker at bruge dette program.
Er du ordblind, vil dine lærere blive orienteret om det.
Til eksamen
Til skriftlig eksamen og årsprøver sørger gymnasiet for, at alle opgaver kan tilgås elektronisk fra vores eksamensnetværk. Du skal selv sørge for at OCR-behandle teksterne.
Til mundtlig eksamen og årsprøver skal du selv sørge for at scanne og OCR-behandle udleverede tekster.
Du har mulighed for at søge om forlænget tid til såvel skriftlige som mundtlige eksamener og årsprøver.
Læsevejleder
Gymnasiets læsevejleder hjælper elever med læseproblemer. Det kan være elever med dysleksi (ordblindhed), eller elever som af andre grunde ikke får et fuldt udbytte af deres lektielæsning (passive læsere). Kontakt kan foregå direkte til læsevejlederen, gennem elevvejleder, faglærer eller teamlærer.
Vores læsevejleder er:
Ida Helene Mygind Krogh (imk)
Mail: imk@mf-gym.dk
Hjælp til talblinde
Nogle elever oplever efter starten på gymnasiet, at de har vanskeligheder i matematik. Vi har derfor valgt, at alle gymnasiets elever bliver screenet for matematikvanskeligheder i det første matematikmodul.
På baggrund af screeningen bliver elever med særlige behov indkaldt til en yderligere samtale. Desværre findes der – i modsætning til ordblindhed – ikke værktøjsprogrammer, der kan afhjælpe problemerne med talblindhed, så ud fra denne samtale kan der aftales individuelle forløb, hvor der arbejdes med elevens specifikke vanskeligheder.
Til såvel skriftlige samt mundtlige eksamener og årsprøver har du mulighed for at ansøge om forlænget tid.
Matematikvejledere
Gymnasiets matematikvejledere kan hjælpe dig, hvis du har problemer med matematik. Det kan være udfordringer som dyskalkuli (talblindhed), koncentrationsbesvær eller andre faglige udfordringer. Vejlederne vil guide og give dig forskellige strategier til at klare dig igennem faget. Kontakt kan foregå direkte til en vejleder eller gennem elevvejleder, faglærer eller teamlærer.
Vores matematikvejledere er:
Kasper Christensen Nielsen (kcn)
Mail: kcn@mf-gym.dk
Lisbeth Gad Knudsen (lgk)
Mail: lgk@mf-gym.dk