Studenter2022 6 (1)

Hf på Mariagerfjord Gymnasium


Med en toårig hf får du en uddannelse, der åbner døre til en lang række videregående uddannelser. Det kan fx være uddannelsen til pædagog, lærer, sygeplejerske, politibetjent, fysioterapeut, socialrådgiver og andre såkaldte professionsbachelor uddannelser.

Gør uddannelsen til din

På Mariagerfjord Gymnasium har vi en klar målsætning om, at hf skal inspirere, motivere og fokusere på, hvad uddannelsen kan bruges til. 

En anden ting, der kendetegner hf på Mariagerfjord Gymnasium, er 'lektie light'. Det betyder, at de fleste lektier laves i undervisningen, hvor der er mulighed for at få hjælp at lærerne. Og på den måde kan du holde fri, når du har fri.

På Mariagerfjord Gymnasium får hf-eleverne ikke karakterer i løbet af skoleåret. Til gengæld får du individuel, faglig vejledning af dine lærere, så du ved, hvad du kan forbedre og arbejde med. Dermed er du klædt godt på til den afsluttende eksamen, hvor du naturligvis får karakterer.

"Hf har været perfekt for mig, fordi uddannelsen kun varer to år, men stadig giver adgang til seminariet. Derudover har jeg altid været dårlig til at række hånden op i timerne, og det behøvede jeg ikke at skulle bekymre mig om, fordi der ikke er årskarakterer på hf – her er det kun den afsluttende eksamen, der tæller."

Emma Graugaard Skals, hf-student 2022

Emma HF Student 2022

Tre gode grunde til at vælge hf

Door Icon

HF er en hurtig genvej til studenterhuen: På kun to år kan du få en eksamen, der åbner døre til en lang række videregående uddannelser og jobs som fx jordemoder, politibetjent, bioanalytiker eller lærer. Se alle mulighederne på Adgangskortet her: www.ug.dk (nyt vindue).

Person Icon

Vælger du HF på Mariagerfjord Gymnasium, får du ’lektie light’. Det betyder, at du laver de fleste lektier i undervisningen, hvor du kan få hjælp af lærere. Der vil selvfølgelig være afleveringer, men for det meste kan du holde fri, når du tager hjem fra gymnasiet.

Books Icon

Vores HF-elever har praktikforløb, kommer på virksomhedsbesøg og arbejder med emner fra ”den virkelige verden”. På den måde kan du blive afklaret med, i hvilken retning du skal gå efter gymnasiet.

Hf Studierejse

Studieture og udlandsophold

I løbet at gymnasietiden kommer alle hf-klasser på en studierejse til et by i Europa. Læs mere om studieture og udlandsophold

LÆS MERE

Fagpakker 2023

Oplev hf på Mariagerfjord Gymnasium

Se med her, hvor Tea og James fortæller om hf på gymnasiet.

Skærmbillede 2022 09 25 Kl. 23.17.53
Vigtig information

Opdatering d. 13/3 kl. 10.30

Vi er tilbage på Amerikavej 5. Dagens prøveeksaminer er aflyst, mens den almindelige undervisning genoptages.

BESØG OS

Book et besøg

Besøg gymnasiet på et tidspunkt, der passer dig. En af vores elevvejledere vil tage imod dig, vise dig rundt og fortælle om dine mange muligheder på Mariagerfjord Gymnasium.

LÆS MERE