Studenter2022 3

Stx på Mariagerfjord Gymnasium

Stx er en treårig gymnasial uddannelse. På stx får du en bred vifte af fag på et højt niveau, og du har mulighed for at vælge en retning inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab, sprog eller kultur.

Gør uddannelsen til din

På stx starter du på et grundforløb, der varer tre måneder. Her bliver du præsenteret for gymnasiets fag, vejledt om dine muligheder og får en smagsprøve på de studieretninger, du overvejer.

I løbet af grundforløbet vælger du så en studieretning, der former din STX-uddannelse efter dine interesser og drømme om videregående uddannelse og job. På den måde har du mulighed for at forme uddannelsen, så du får en studenterhue efter dit hoved.

“Stx giver sindssygt mange muligheder. Jeg kan fx læse matematik på universitetet eller blive ingeniør, men jeg har fundet ud af, at det er en helt anden vej, jeg vil gå. Lige nu overvejer jeg at læse filosofi eller søge ind på konservatoriet. Det er en meget bred vifte af muligheder, der åbner sig med stx.”

Jeppe Gass Christiansen

STX-student 2022

Jeppe STX Student 2022

Tre gode grunde til at vælge stx

Door Icon

Stx er den eneste ungdomsuddannelse, der kan åbne døre til alle videregående uddannelser. Så uanset om du drømmer om at blive fx jurist, ingeniør, journalist eller tandlæge, er stx det bedste grundlag for en videregående uddannelse. Se alle mulighederne på Adgangskortet her: www.ug.dk (nyt vindue).

Person Icon

Hvis du ikke aner, ”hvad du vil være, når du bliver stor”, er det også en god grund til at vælge STX. I løbet af uddannelsen bliver du nemlig præsenteret for forskellige fag og områder, og derved bliver du klogere på dig selv og dine interesser – og måske også hvad du vil i fremtiden.

Books Icon

På STX får du en bred vifte af fag på et højt niveau, og samtidig kan du forme uddannelsen gennem dit valg af studieretning og valgfag. På den måde får du en ungdomsuddannelse, der er skræddersyet efter dine interesser og drømme om en videregående uddannelse og job.

Stx Rejse

Studieture og udlandsophold

I løbet at gymnasietiden kommer alle stx-klasser på en studie- eller udvekslingsrejse. Nogle skal på en studierejse i Europa, mens andre skal på udvekslingsbesøg i Spanien, Brasilien eller USA.

LÆS MERE

Studieretninger 2023

Vigtig information

Opdatering d. 13/3 kl. 10.30

Vi er tilbage på Amerikavej 5. Dagens prøveeksaminer er aflyst, mens den almindelige undervisning genoptages.

BESØG OS

Book et besøg

Besøg gymnasiet på et tidspunkt, der passer dig. En af vores elevvejledere vil tage imod dig, vise dig rundt og fortælle om dine mange muligheder på Mariagerfjord Gymnasium.

LÆS MERE