Web Huebillede

Stx på Mariagerfjord Gymnasium

Stx er en treårig gymnasial uddannelse. På stx får du en bred vifte af fag på et højt niveau, og du har mulighed for at vælge en retning inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab, musik eller sprog & kultur.

Gør uddannelsen til din

På stx starter du på et grundforløb, der varer tre måneder. Her bliver du præsenteret for gymnasiets fag, vejledt om dine muligheder og får en smagsprøve på de studieretninger, du overvejer.

I løbet af grundforløbet vælger du så en studieretning, der former din stx-uddannelse efter dine interesser og drømme om videregående uddannelse og job. På den måde har du mulighed for at forme uddannelsen, så du får en studenterhue efter dit hoved.

"Stx åbner virkelig mange døre. Jeg har altid vidst, at jeg gerne vil læse medicin, men alligevel… På stx er der mulighed for at kombinere alle mulige fag og valgfag på den måde, du gerne vil. Derfor får man en bred vifte af muligheder, uanset om man er afklaret som jeg, eller i tvivl om, hvad man vil efter gymnasiet."

Filippa Victoria Ellegaard Pedersen, stx-student 2023

Web DSC 4508 Ny

Tre gode grunde til at vælge stx

Door Icon

Stx er den eneste ungdomsuddannelse, der kan åbne døre til alle videregående uddannelser. Så uanset om du drømmer om at blive fx jurist, ingeniør, journalist eller tandlæge, er stx det bedste grundlag for en videregående uddannelse. Se alle mulighederne på Adgangskortet her: www.ug.dk (nyt vindue).

Person Icon

Hvis du ikke aner, ”hvad du vil være, når du bliver stor”, er det også en god grund til at vælge STX. I løbet af uddannelsen bliver du nemlig præsenteret for forskellige fag og områder, og derved bliver du klogere på dig selv og dine interesser – og måske også hvad du vil i fremtiden.

Books Icon

På STX får du en bred vifte af fag på et højt niveau, og samtidig kan du forme uddannelsen gennem dit valg af studieretning og valgfag. På den måde får du en ungdomsuddannelse, der er skræddersyet efter dine interesser og drømme om en videregående uddannelse og job.

Stx Rejse

Studieture og udlandsophold

I løbet at gymnasietiden kommer alle stx-klasser på en studie- eller udvekslingsrejse. Nogle skal på en studierejse i Europa, mens andre skal på udvekslingsbesøg i Spanien, Brasilien eller USA.

LÆS MERE

Studieretninger 2024

FERIELUKKET

God sommerferie

Gymnasiets kontor holder lukket fra d. 30/6 til d. 6/8 (begge dage inkl.).

Eleverne har første skoledag efter sommerferien: 

  • 1.vhf: Fredag d. 11/8
  • Alle øvrige elever: Mandag d. 14/8

God sommerferie til alle!

Vigtig information

Virtuel undervisning

På grund af snestormen er der virtuel undervisning onsdag d. 3/1 og torsdag d. 4/1.

Hold øje med Lectio for mere information.

 

BOOK ET BESØG

Book et besøg

Besøg gymnasiet på et tidspunkt, der passer dig. Her vil en af vores elevvejledere tage imod dig, vise dig rundt og fortælle om de mange muligheder på Mariagerfjord Gymnasium.

LÆS MERE