Fokus på miljø & klima

Grønt Gym Solcelleanlæg (1)

Et grønt gymnasium

Mariagerfjord Gymnasium er et grønt gymnasium. Igennem de seneste år har vi indført en lang række grønne og energibesparende tiltag. Blandt andet har vi en el-ladestander, og vores kantine laver økologisk og bæredygtig mad – hver dag. Gymnasiet har også et aktivt miljøråd, der består af elever, som ønsker at gøre noget ved miljøet og klimaforandringerne.

Og vores grønne arbejde er blevet belønnet: Som det første gymnasium i Danmark fik vi det grønne miljøflag, og i 2015 modtog vi "Mariagerfjord Miljøpris".

Vi går op i klimaet

Se med her, hvor Frida og William fortæller om gymnasiets mange grønne tiltag, og hvorfor de har valgt at engagere sig i miljørådet.

WEB Mariagerfjord Gymnasium 9722
Venligst accepter marketing-cookies for at se videoen.

Grøn energi

På gymnasiets tag er der installeret et stort solcelle- og solfangeranlæg, der leverer en masse energi og varme. Alle kan følge med i solcelleanlæggets produktion af strøm, og dataene bliver ofte brugt i undervisningen.

Du kan se gymnasiets vejrstation (nyt vindue)

Følg gymnasiets solcelleanlæg – lille (nyt vindue)

Følg gymnasiets solcelleanlæg - stort (nyt vindue)

WEB Mariagerfjord Gymnasium 9738
WEB Mariagerfjord Gymnasium 9765
WEB Mariagerfjord Gymnasium 0183
Web 1

Grøn kantine

Web 3

Grøn kantine

Det økologiske spisemærke

Kantinen på Mariagerfjord Gymnasium har kvalificeret sig til bronzemærket i økologi. Det Økologiske Spisemærke er den første for MOS Kantine og for et gymnasium i Nordjylland.

Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning, der viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Spisemærket findes i tre udgaver: Guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%). Ifølge Martin Vraa Olesen har gymnasiets kantine en økologiprocent et godt stykke over 40% og har derfor gjort sig fortjent til bronzemærket.