Her passer vi på miljøet
 
 

Mariagerfjord Gymnasium fik det grønne miljøflag som det første gymnasium i Danmark og modtog desuden "Mariagerfjord Miljøpris 2015".

Vi passer på miljøet og har indført en række energibesparende tiltag, der har reduceret skolens CO2-udledning. På taget er der installeret både solcelle- og solfangeranlæg, som leverer energi og varme. Senest har gymnasiet udvidet solcelleanlægget på taget af hovedbygningen med et 20,3 kw anlæg, der sammen med de øvrige solcelleanlæg vil producere cirka 35 % af skolens samlede energiforbrug. Alle kan følge med i solcelleanlæggets produktion af strøm, og dataene bliver ofte brugt i fysikundervisningen (følg de to links til højre).

Derudover har gymnasiet et aktivt Miljøråd, der arrangerer forskellige grønne begivenheder i løbet af skoleåret. Et tilbagevendende arrangement er en tøjbyttedag, hvor eleverne kan shoppe med god samvittighed. Idéen er, at man bytter sit brugte, men stadig brugbare tøj og dermed fornyr sin garderobe - uden at bruge penge eller CO2.

Grønt flag