Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Kunst og iværksætteri

 
torsdag D. 18. august 2022, kl. 08.54
Onsdag skiftede 2.e det varme klasselokale ud med artist talk ved havnen i forbindelse med "Uge 33". Udstillingen byder på masser af af kunsthåndværk og summen af kreativitet i Det Røde Pakhus.

Af Merete Christensen, underviser i dansk, design og billedkunst:

Bestyrelsesformand for ”Uge 33” i Hobro, Peter Eskildsen, tog godt imod os, mens Mikael Kau fra bestyrelsen præsenterede dagens program. Vi mødte to af kunsthåndværkerne på udstillingen:

Den ene var Stine Højland, der designer nyt tøj af genbrug, fx syr hun sengetøj fra 1960-erne om til kjoler eller bukser i 2022-design. Hun fortalte 2.e om, hvordan man overlever og slår igennem som iværksætter, og hun delte sine tanker om etik, ansvarlighed og følelsen af god samvittighed i en global verden, hvor tøjproduktion nemt kan belaste klimaet og den billige arbejdskraft, som fremstiller det stangtøj, vi ellers måske køber. Stine Højland tanker talte op imod tekster, som klassen læser i dansk om etik og ansvar.

Stine Højland svarede på 2.es spørgsmål og snakkede bagefter på tomandshånd med dem, der havde endnu mere at snakke med hende om. Hende Instagramkonto @atter.wearyourlinen har knap 13.000 følgere og viser, at flere og flere føler god samvittighed ved, at tøj ikke behøver komme fra fabrikker i Østen og være fragtet tværs over kloden for at nå til os. Stine Højland havde udstillet sine flotte og ærlige designs. På hendes hjemmeside www.atter.dk kan man hente mønstre, som er supernemme at sy efter, så man selv kan gøre hende kunsten efter; så sy din egen festkjole af din mors gamle duge, hvis hun giver lov.

Den anden kunsthåndværker, klassen mødte, var Sara Brunn Buch, som nogen måske kender fra designprogrammet ”Made in Denmark” på DR. Hun opkøbte for år tilbage en horn-fabrik fra 1935, og nu fremstiller hun skeer, smykker, pyntegenstande og skåle af kohorn. I Det Røde Pakhus havde hun udstillet flotte varer fra ”Hornvarefabrikken”, der udfordrer horn som materiale og afprøver grænserne for, hvad man kan lave af dét materiale.

Besøget betyder, at vi nu har kontakt til spændende mennesker, der gerne vil komme på gymnasiet og i workshops lære os endnu mere om alt det, de kan.