Introaftenen er aflyst pga. vejret!

En dag med kunst & design

 
torsdag D. 03. februar 2022, kl. 13.19
Onsdag kørte et billedkunst- og designhold til Aalborg for at besøge Utzon Centeret og Kunsten. Her skulle eleverne se nærmere på design, arkitektur og kunst – og samle en masse inspiration til deres projekter.

Merete Christensen underviser de to hold i billedkunst og design – her fortæller hun om turen:

Jørn Utzon designede Operahuset i Sydney, men den allersidste bygning, han nåede at designe – Utzon Center – står på havnefronten i Aalborg, og det besøgte Designholdet og Billedkunst B-holdet fra Mariagerfjord Gymnasium. Kris fra Utzon Centret gav en rundvisning mellem byggeteknik, arkitekturmodeller og materialeprøver, og en tur i det fri viste, i hvor høj grad byrummet på begge sider af Utzon Center og Musikkens Hus er gennemtænkt som byplan med haveanlæg for Aalborgs indbyggere.

Efter den oplevelse kørte bussen os til Kunsten – Aalborg Kunstmuseum, hvor udstillingen, "Formens magi - kunst og design", viste Danish Design side om side med kunstværker fra samme tid, som stole, lamper, øletiketter og smykker var designet. Desværre havde museet akkurat taget "Take the money and run" ned – det værk, der skulle have vist 532.549 kr. i sedler; sedler som kunstneren er løbet med.

Vi fik en tur i lys, luft og solskin, og holdene fik samlet inspiration til designelevernes projekt om udendørs pavilloner og billedkunstelevernes billedkunstprojekt med farvesætning og indretning af "Mit idealværelser".

Herunder kan du se flere billeder fra turen.

Tur til AATur til AATur til AATur til AATur til AA