Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Kære studenter…

 
torsdag D. 23. juni 2022, kl. 07.59
Kaya og Jeppe har sagt ja til at holde studenternes tale ved årets dimission. Her får de mulighed for at se tilbage på tre begivenhedsrige år med nedlukning og corona – men også med fællesskab og venner for livet.

Se billeder af de mange glade studenter i fotogalleriet.

I 2019 startede Kaya (3.z) og Jeppe (3.mx) på stx på Mariagerfjord Gymnasium – og de var godt i gang med 1.g, da Covid-19 pludselig satte hele verden i stå.

De fortæller, at det har været ret specielt at gå i gymnasiet midt i en pandemi, men de er også enige om, at det ikke skal have lov til at fylde særlig meget i deres tale. For selvom gymnasietiden blev anderledes end forventet, er der alligevel mange ting, der er lykkedes: Der har været fredagscaféer, fester, Les Lanciers, studierejser og en lang række frivillige aktiviteter efter skoletid.

- Gymnasiet har virkelig mange muligheder, som rammer lige præcis alle, fordi der er noget for enhver interesse, fortæller Kaya.

Elevrådsformand og kapelmester

Kaya har været meget involveret i gymnasiets elevråd, hvor hun har været elevrådsformand det seneste år:

- Elevrådet består af en-to repræsentanter fra hver klasse, der mødes til debatter, den årlige elevrådstur og forskellige udvalg. Så det handler om samarbejde, om engagement og om at turde melde sig på banen, selvom det kræver noget af en – og så selvfølgelig også om venskaber på tværs af klasser og årgange.

Jeppe har derimod brugt rigtig mange frivillige timer på gymnasiets musical. I årets forestilling ”Take the Money and Run” var han både kapelmester og guitarist i bandet.

- Musicalen har virkelig givet mig meget. Det er første gang, jeg har taget ansvar for et større projekt, og selvom det har været hårdt, har det også været fedt. Man bliver jo som en lille familie, når man arbejder så tæt sammen, og det har været fantastisk at opleve, siger Jeppe.

Viden, værdier og venner for livet

De fortæller, at der er sket så meget med dem i løbet af gymnasietiden, at de næsten ikke kan genkende sig selv fra den første skoledag på gymnasiet.

- Jeg synes, vi har udviklet os meget hver især, men også sammen. Vi har haft mange oplevelser sammen, der har gjort os, til dem vi er i dag, siger Kaya.

- Ja, det er rigtigt. Da jeg startede på gymnasiet, var jeg meget fokuseret på naturvidenskab, men pludselig begyndte musik at fylde rigtig meget. Derfor valgte jeg en musik-studieretning og begyndte at dyrke musik endnu mere. Nu er jeg endt med at spille i et band sammen med nogle drenge fra min klasse, og det er jo skide sjovt, lyder det fra Jeppe.

- For mig handler det om, at jeg tør mere og har fået en større tro på mig selv i løbet af gymnasietiden, fortæller Kaya.

Spørger man dem, hvad de kommer til at savne allermest ved gymnasiet, kommer svaret uden tøven.

- Menneskene! Det er nok dét, jeg kommer til at savne mest. Jeg er blevet gode venner med så mange, og jeg ved godt, at jeg ikke kan holde kontakt med dem alle. Det bliver umuligt, og dét er trist, siger Jeppe.

Du kan høre studenternes tale til dimissionen fredag d. 24. juni kl. 15.00 i Hobro Idrætscenter (Hal 2). Der bliver sikkert rift om parkeringspladserne, så kom gerne i god tid!