Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Klog på fjorden

 
onsdag D. 04. maj 2022, kl. 09.24
Hvordan smager hjemmelavet tangchips? Og hvordan ser en fisk ud indvendig? Dét og meget mere ved 130 piger fra Rosendalskolen og Arden Skole efter et besøg på gymnasiet, hvor de blev undervist af 1.x og 2.yz.

Omkring 130 piger fra 5. og 6. klasse på Rosendalskolen og Arden Skole har de seneste uger besøgt gymnasiet. Her er de blevet undervist af piger fra 1.x og 2.yz, som har fortalt dem en masse om fjorden – nede ved fjorden. De har dissekeret fisk, lavet tangchips, set på saltkoncentrationen i ferskvand og saltvand og undersøgt forskellen mellem landdyrs og vanddyrs øjne.

Temadagen er et led i regionsprojektet, STEM for piger. STEM står for “Science, Technology, Engineering & Mathematics”, og målet er, at flere piger får øjnene op for uddannelser indenfor naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

Projektet følger folkeskoleeleverne i tre år, hvor de skal besøge Mariagerfjord Gymnasium to gange om året. Næste gang er til efteråret, hvor de skal arbejde i gymnasiets laboratorium.

Du kan se flere billeder herunder.

STEM for piger 2022STEM for piger 2022STEM for piger 2022STEM for piger 2022