Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Musical mod alle odds

 
torsdag D. 17. februar 2022, kl. 10.58
Musicalen er tilbage på Mariagerfjord Gymnasium! Onsdag d. 2/3 har forestillingen premiere takket være en gruppe elever, der stædigt har kæmpet for, at det SKULLE lykkes i år. Men det har ikke været nemt.

- Vi fandt på titlen i sommerferien. Vi havde den først, griner Karoline Nørris Søndergaard (2.abcm).

Så er dét slået fast. "Take the Money and Run" er ikke kun titlen på et meget omtalt kunstværk, men også navnet på gymnasiets nye musical, der blev skrevet af en gruppe elever i sommerferien. Handlingen er en moderne tragedie inspireret af Bonnie & Clyde - fyldt med action, kærlighed, drama og humor. Eleverne understreger dog, at det ikke er en forestilling om Bonnie & Clyde, men derimod deres egen kreative fortolkning af historien.

I musicalen følger vi Bonnie & Clydes desperate forsøg på at finde deres egne veje og bryde samfundets normer i en jagt på lykkelig tosomhed. Men det er ikke nemt, når man også kæmper mod sig selv, og når lovens lange, "retfærdige" arm hele tiden kommer et skridt nærmere.

Nye kræfter i spidsen

Som altid er musicalen skrevet, iscenesat og opført af gymnasiets elever, der har stået for alt lige fra iscenesættelse, skuespil, sang, musik, dans, scenografi, PR, lyd og lys. Alt er næsten, som det plejer at være, men også kun næsten.

For forrige år blev musicalen aflyst for første gang i gymnasiets historie. De medvirkende var ellers fundet, manuskriptet var klart, og plakaterne trykt, men covid-19 spændte ben for det hele, og dét har sat sine spor. Blandt andet har det betydet, at det er helt nye kræfter, der står i spidsen for forestillingen i år.

- Ingen har prøvet at gennemføre musicalen som hovedansvarlige før – det er første gang for os alle. Vi er startet helt på ny, fortæller Jakob Tinmahan Rasmussen (3.mx).

Netop derfor er årets musical i højere grad blevet en fælles opgave. Der er hele seks instruktører og en hovedkoordinator, der følger de forskellige grupper og har det tekniske overblik. Alle indrømmer, at musicalen er en stor mundfuld, når ingen har erfaringer at trække på.

- Vi instruktører snakker tit om, at vi egentlig godt gad at vide, hvordan processen plejer at forløbe. Jeg er glad for, at vi er så mange, og vi snakker så godt sammen om, hvordan vi skal gribe tingene an, siger Sigrid Langkjær Føns (2.abcm).

Flere bump på vejen

En uventet udfordring har været at rekruttere folk til forestillingen.

- Elever på 1. årgang har aldrig oplevet musicalen på gymnasiet, og de, der var med forrige år, fik en øv-oplevelse, da det hele gik i vasken. Derfor måtte vi virkelig kæmpe for at engagere folk i starten, men heldigvis lykkedes det, og nu er folk med ombord og arbejder tæt sammen, siger Jakob og tilføjer:

- For det er jo dét, musicalen kan. Forestillingen skaber et helt særligt fællesskab, hvor folk snakker sammen på kryds og tværs af årgange og klasser.

En anden udfordring har været, at de medvirkende har været syge på skift, og det har gjort det svært at mødes og øve sammen. På grund af de mange sygemeldinger begyndte tidsplanen at skride, og i januar måtte eleverne træffe en svær beslutning, om forestillingen skulle aflyses eller udskydes.

- Vi var lynhurtige enige om, at forestillingen ikke skulle aflyses, men udskydes til uge 9. Der var stor vilje og opbakning til, at det simpelthen SKAL lykkes i år, understreger Sigrid Langkjær Føns.

Så i øjeblikket knokler eleverne på højtryk for at blive klar til premieren onsdag d. 2/3. Og de bliver klar, lover de!

- Vi glæder os til at vise, hvad vi har arbejdet så hårdt på og er så passioneret omkring. Vi håber virkelig, at folk har lyst til at komme ind og se musicalen. Og trænger vi ikke alle til at komme ud og få en på opleveren i stedet for at sidde derhjemme og kukkelure, lyder det spørgende fra Karoline Nørris Søndergaard.

Oplev årets musical på Mariagerfjord Gymnasium

"Take the Money and Run" bliver opført på gymnasiet følgende dage:

  • Onsdag d. 2/3 kl. 19
  • Torsdag d. 3/3 kl. 19
  • Fredag d. 4/3 kl. 19

Billetpris: 60 kr. + gebyr. Billetter kan købes på Safeticket her og i Grønnegården fra tirsdag d. 22/2 til fredag d. 25/2. Det er også muligt at købe billet i døren med mindre, der er udsolgt.

Derudover inviterer gymnasiet til en skoleforestilling torsdag d. 3/3 kl. 11 for de omkringliggende folkeskoler, privatskoler og efterskoler.

Musicalen er elevproduceret med stor opbakning fra skolen og særligt fra de tre lærere Sarah Mortensen Søe, Asger Sorgenfrei og Kari Haugbjerg Larsson.

Hovedkoordinator: Jakob Tinmahan Rasmussen (3.mx).

Manuskriptforfattere og instruktører: Karoline Nørris Søndergaard (2.abcm), Izabella Poulin Krogh (3.mx), Frederik Agerboe Højer (3.d), Ida Fisker Jungersen (2.rs), Sigrid Langkjær Føns (2.abcm) og Monique Hunø Krogh Sørensen (3.abc).

Forestillingens plakat er lavet af Ditte Marie Sommer (3.mx).

Musical2022