Introaftenen er aflyst pga. vejret!

1.e i Aarhus

 
mandag D. 30. maj 2022, kl. 09.08
Da 1.e havde samfundsfag og dansk i onsdags, var undervisningen flyttet fra gymnasiets klasselokaler og ud i solskinnet i Aarhus. Her var de på PovertyWalk og museet KØN, hvor de blev tryllet tilbage til tiden efter 1849.
Af Merete Christensen

1.e kom på PovertyWalk med en hjemløs gennem Aarhus og hørte, hvordan man klarer sig, når man lever et liv på kanten af det, vi andre kender, og hvor misbrug, vold og straffe gør ens liv svært. I Aarhus Sydhavn holder organisationen Hus Forbi til, og herfra guidede Ole og Pino os gennem Aarhus. Vi så Nåleparken, hvor politiet lader misbrugere tage deres stoffer, og Den Spanske Trappe ved Aarhus Aa, hvor man kan finde et sted at være, selvom man ikke har noget sted at bo. Klassens samfundsfagslærer Tina havde arrangeret turens første punkt, og efter frokost gik turen videre til museet KØN ved Aarhus Domkirke.

På museet blev eleverne i 1.e tryllet tilbage til tiden efter 1849, hvor vi i Danmark fik vores Grundlov. Én elev var Louis Pio, der kæmpede for, at de fattiges vilkår skulle blive bedre, og fire andre dannede parti med ham. Fem andre elever repræsenterede Højre og resten af klassen andre partier. Efter at have skrevet taler og tegnet bannere hørte vi partiernes grundlovstaler, og man klappede og buede alt efter det politiske ståsted, man havde fået til rolle at have. Museet KØN ligger i Aarhus’ gamle rådhus, så det hele foregik i den gamle byrådssal med udskårne stole, træpaneler og freskomalerier i loftet. Merete, som er 1.e’s dansklærer havde fundet på turens andet punkt.

Efter besøget på KØN ventede bussen på os ved Dokk1, og stemningen var let og glad på vejen hjem – vi havde haft en rigtig god dag i Aarhus.

Se flere billeder fra turen herunder: