Musik+

 
fredag D. 17. september 2021, kl. 13.50
Gymnasiet og Mariagerfjord Kulturskole er gået sammen om et nyt tiltag til musikglade unge. Fremover får musikeleverne mulighed for at styrke deres praktiske musikalitet, mens de får en studentereksamen.

Navnet på det nye tilbud er Musik+ (Musik Plus), og det henvender sig til de elever, som vælger gymnasiets musik-studieretning. Eleverne får et ekstra ugentligt undervisningsmodul (1,5 timer) i musik enten hos Mariagerfjord Kulturskole eller på gymnasiet med et praktisk fokus, fx samspil eller instrumentalundervisning. Skemaet tager højde for den ekstra undervisning, så det ikke forstyrrer de andre fag.

Derudover indebærer Musik+ også et tilbud om yderligere soloundervisning på ens instrument eller sang med rabat hos Mariagerfjord Kulturskole.

- Det er naturligt for os at udvikle vores tilbud, så vi fortsat kan levere undervisning af høj faglighed og kvalitet. Desuden vil vi gerne opdyrke nye samarbejdsmuligheder, og derfor var det oplagt at gå ind i et samarbejde med Mariagerfjord Kulturskole. Jeg tror på, at det nye samarbejde mellem os vil styrke vores musik-studieretning og det kreative musiske miljø for de unge – både på gymnasiet og i området, siger Søren Urup, rektor ved Mariagerfjord Gymnasium.

- For de unge musikere i Mariagerfjord Kommune, er det vigtigt, at vi institutioner samler kræfterne og understøtter det store potentiale og talent, der netop i gymnasietiden blomstrer og eksploderer. Mariagerfjord Kulturskole ser frem til kommende samarbejder, der båret af faglighed, løfter forventningen til, hvilket niveau af undervisning vi kan tilbyde de unge, udtaler Ask Andreassen, Souschef ved Mariagerfjord Kulturskole.

På Mariagerfjord Gymnasium får de nye elever tilbudt Musik+, når de har valgt studieretning i oktober, mens musikeleverne i 2.g allerede startede efter sommerferien. I øjeblikket mødes musikklassen i Ishuset én gang om ugen, hvor de bliver undervist af Peter Houe og Mads Houe fra Mariagerfjord Kulturskole. En af dem er Matilde Roed, der går i 2.abcm:

- Det er megafedt! Samarbejdet med Kulturskolen giver en dejlig afveksling i løbet af skoledagen. Og man kan mærke det bagefter – folk i klassen er glade, når vi har øvet i Ishuset. Vi har ikke måttet spille sammen det sidste år, men nu er vi blevet sparket i gang igen, og det giver virkelig meget. Det skaber sammenhold og et musikalsk fællesskab i klassen, og samtidig bliver man bedre til sit instrument. Det har også smittet af på undervisningen og givet større lyst til at spille videre i gymnasiets musiklokaler udenfor skoletiden, fortæller hun.

Musik+ er for alle. Både for de elever, der er nybegynder på deres instrument og gerne vil blive bedre. Og for de elever, der allerede har flere års erfaring og er vant til at spille.

Musik+