Introaftenen er aflyst pga. vejret!

I Alan Turings fodspor

 
torsdag D. 09. december 2021, kl. 09.44
Hvem pokker er Alan Turing? Dét ved alle matematikelever formentlig efter tirsdagens temadag, hvor de blandt andet lærte om kryptering og skulle finde vej igennem et escape room.

Temadagen bød først på undervisning i kryptering, hvor eleverne lærte at dekryptere forskellige krypteringssystemer. Herefter fulgte flere spændende oplæg fra flere studenter fra gymnasiet. Allan Meineche, Lasse Kronholm og Morten Østergaard Nielsen fortalte om, hvordan de arbejder med matematik i deres hverdag. Og Mille Lisberg Krabbe Nielsen, Julie Germann Petri og Stine Skov Kjeldbjerg Frederiksen, som alle tre blev studenter i sommer, fortalte om deres SRP-opgaver.

Efter oplæggene skulle eleverne igennem et escape room, hvor de skulle hjælpe med et finde Sørens Urups stjålne telefon! Her krævede det både krypteringsfærdigheder og samarbejde på tværs af årgangene for at komme igennem. I sidste ende blev det gruppen ’Newton’, der fandt Sørens telefon. Gruppen bestod af Laetitia (3.abc), Signe (3.abc), Freja (2.z), Sebastian (3.s), Malte (2.s) og Lærke (1.sz) – Søren er meget taknemmelig for jeres indsats!

Dagen sluttede med fællesspisning og filmen ”The Imitation Game” i salen – en film, som naturligvis handler om kryptering, og om hvordan matematikere var med til at sikre, at De Allierede sejrede under 2. Verdenskrig.

De fire matematiklærere – Lisbeth, Kasper, Thorsten og Tommy – takker alle elever for en fremragende Mat-A-dag:

- Vi fik opfyldt vores primære målsætninger om at have det sjovt med matematikken som omdrejningspunkt – og om at bygge bro på tværs af årgange og hold. Vi håber på at kunne gentage succesen!

Se flere billeder fra temadagen herunder.

Mat A dag 21Mat A dag 21Mat A dag 21Mat A dag 21Mat A dag 21