Ingen er perfekte

 
tirsdag D. 21. september 2021, kl. 15.20
I en underholdende og inspirerende fællestime fortalte Mads Marius i dag om sin medfødte hjertefejl, mobning, diagnoser - og ikke mindst om at turde omfavne sine skævheder og acceptere sig selv.

Mads Marius er født med en hjertefejl, som har betydet flere omfattende hjerteoperationer – senest for fire måneder siden. Det fortalte han fra scenen i salen, mens han viste sine ar på maven.

I teenageårene førte lægernes dystre fremtidsudsigter og klassekammeraternes sårende kommentarer til lavt selvværd. Mads Marius trak sig tilbage og begyndte at game mere og mere, indtil han var så afhængig af gaming, at det nærmest fyldte hele hans liv.

Vendepunktet kom en dag, hvor han tog beslutningen om, at han aldrig ville spille igen. Der startede en rejse, hvor han begyndte at udfordre sig selv, skubbe til sine grænser og gradvist få det bedre med sig selv.

I dag har han lært at omfavne og grine af sine skævheder – også når hans Tourettes pludselig får ham til at hvine som ”en påfugls parringsskrig” eller stryge sin medpassager i bussen på låret. Han har lært at acceptere sig selv, og han har opdaget, at åbenhed og humor kan gøre selv det sværeste i livet nemmere at tale om.

Mads Marius’ historie var på en gang ærlig, humoristisk og inspirerende. Flere gange undervejs blev eleverne inddraget, og der var plads til både høje grin, eftertanke – og til sidst en masse spørgsmål.

Du kan læse mere om Mads Marius på www.madsmarius.dk.

Mads MariusMads MariusMads Marius