Et liv med angst

 
onsdag D. 01. september 2021, kl. 16.34
Onsdag havde 3.d besøg af Lucianna Reinau Løvgreen, der fortalte om, hvordan det er at leve med angst. Og dét gjorde indtryk på klassen, som lyttede intenst til det inspirerende og tankevækkende foredrag.

Brian Saugberg underviser klassen i dansk, og de snart skal have et forløb om psykoanalyse og eksistentialisme. I den forbindelse tog han kontakt til Lucianna Reinau Løvgreen, der for nylig fortalte om sin angst i Nordjyske. Aftalen kom i stand, og onsdag besøgte hun gymnasiet. Blot 1,55 meter høj, men med en kæmpes mod og aura, lyder det fra Brian Saugberg:

- Jeg har haft mange ude, og her kom så en ung kvinde, som aldrig havde prøvet at holde foredrag før. Det var overjordisk godt. Med afvæbnende humor, selvironi og fuldstændig nøgen blotlægning af de livsoplevelser, som angsten har bragt med sig, fangede hun elevernes opmærksomhed.

Klassen var ligeså begejstret og havde masser af spørgsmål både undervejs og efterfølgende.

- Lucianna lavede en helt fremragende fremlæggelse om hendes angst. Hun udviste selvsikkerhed, selvom det var et svært emne, hvilket gjorde et kæmpe indtryk på mig som lytter. De personlige erfaringer, som hun åbnede op omkring, var med til at give hendes forlæggelse mere betydning. Hun var god til at finde eksempler, som vi elever også kunne relatere til, hvilket var super godt, fortæller Sandra Bruun.

Og Luna Vraa supplerer:

- Det var et autentisk og bevægende oplæg, der gav et insider-blik på angsten og alle dens aspekter. Lucianna er med til at fjerne skammen og skabe en anerkendelse af angsten som en del af hendes og mange andre unges hverdag.

Læs interviewet med Lucianna Reinau Løvgreen i Nordjyske (desværre kun for abonnenter).

Foredrag med Lucianna
Efter foredraget fortsatte klassen med at snakke og stille spørgsmål til Lucianna Reinau Løvgreen.