Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Indvielse af kunstmur

 
tirsdag D. 24. august 2021, kl. 15.42
Har du bemærket, at der er vokset en flot kunstmur frem foran gymnasiet? Værket er et resultat af et samarbejde mellem elever og billedkunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo, og det blev indviet i dag.

For et år siden startede projekt ”Kunst i livet”, der ville undersøge, hvordan kunst og kreativitet kan skabe glæde og overskud hos gymnasieelever. I den forbindelse samarbejdede elever fra Mariagerfjord Gymnasium med billedkunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo.

- Jeg har foreslået, at vi arbejder med ”muren” både symbolsk og konkret i form af en mur, som vi skal bygge sammen på gymnasiet. Tanken er, at eleverne skriver haikudigte og modellerer ordene ind i de våde sten, der kommer til at indgå i muren. At have sine hænder i ler er en ret meditativ proces, og samtidig giver det mulighed for en fælles proces, når vi sammen skaber og sætter spor i landskabet, forklarede hun ved et opstartsmøde på gymnasiet.

I løbet af efteråret 2020 begyndte eleverne at skrive haikudigte og indgravere ordene i våde teglsten, og i foråret 2021 startede opførelsen af det spiralformede kunstværk. Og i dag – tirsdag d. 24/8 – blev værket "Mærket" indviet ved en festlig begivenhed for alle de medvirkende, samarbejdspartnere og bidragsydere.

Der var bobler, kransekager og taler af rektor Søren Urup, Ida Momme (3.mx), der har deltaget i projektet, og Vibeke Nørgaard Rønsbo. Sammen klippede de det røde bånd over, og herefter blev kunstmuren og elevernes haikudigte beundret af de fremmødte.

Se billeder fra indvielsen i fotogalleriet.

Du kan læse mere om kunstnerens tanker bag muren her: www.vibekenr.dk. Og skulle du komme forbi Amerikavej 5, er du naturligvis velkommen til at stoppe op og kigge nærmere på kunstmuren.

Værket er blevet til i et tæt samarbejde med Vindø Teglværk / Randers Tegl, Brdr. Nielsen A/S – og med støtte fra:

Jutlander Fonden Hobro
Region Nordjyllands Kulturpulje
Mariagerfjord Kommune
Vindø Teglværk / Randers Tegl
Brdr. Nielsen A/S
Woods
Mobil Beton ApS
VM Mørtel