Klar til semifinalen

 
onsdag D. 17. marts 2021, kl. 08.17
Mille (2.s) og Julie (2.z) er gået videre til semifinalen i årets Geografi-olympiade. Dermed har de chancen for at ende blandt de fire, der skal repræsentere Danmark ved den internationale Geografi-olympiade, iGeo2021.

Opdatering: Det lykkedes både Mille og Julie at gå videre til finalen, der afholdes d. 8.-10. maj på DTU i København!

Geografi-olympiaden er en konkurrence for gymnasieelever med interesse for de geofaglige områder. I år deltog over 2.200 elever i den første runde, hvilket er det hidtil højeste antal deltagere. Og selvom den indledende runde efter sigende var svær, lykkedes det Mille Bundgaard Leth-Sørensen og Julie West Isaksen at være blandt de 25, der er gået videre til semifinalen, som afholdes d. 18-19/3.

- Vi er superglade for, at vi er gået videre – det var ikke noget, vi havde regnet med. Vi så egentlig bare konkurrencen som en god mulighed for at udvikle os fagligt og opleve en anden måde at bruge faget på, fortæller de to semifinalister.

De uddyber, hvad det er, de synes, der er så interessant ved faget:

- Emner som klimaforandringer og naturkatastrofer er meget aktuelle, og vi synes derfor, at faget giver et godt indblik i både nutidige og fremtidige problemstillinger.

Semifinalen afholdes i år som en virtuel begivenhed. De 10-12 bedste fra semifinalen går videre til finalerunden, hvor der stilles flere teoretiske tests og en større feltarbejdsopgave. Herefter findes de fire deltagere, som går videre til den internationale Geografi-olympiade, iGeo 2021, der efter planen afholdes i Istanbul til august.

Læs mere om olympiaden her: www.scienceol.dk