"Et venskab for livet"

 
torsdag D. 10. juni 2021, kl. 08.50
Gymnasiets fire udvekslingselever siger snart farvel efter et år i Danmark - et år, der har budt på virtuel undervisning, store oplevelser og nye venner. Her fortæller de hver i sær om deres udvekslingsophold.

Da de kom til Danmark, kunne de nærmest ikke et ord dansk og havde aldrig før smagt rugbrød eller frikadeller. Her ser de tilbage på året, der er gået - nogle endda på dansk!


Caterina (2.z)


Hejsa,

Det er bare kommet tiden til at pakke alle mine ting ind, og siger farvel til dette fantastisk år. Jeg tror ikke stadigvæk, at alt er gået meget hurtigt. Det ser ud som i går, at jeg kom her i Danmark. Jeg vil gerne takke alle, at de har været ved siden af mig i helt år. Det var så hyggeligt, til at have kendt nye mennesker. I begyndelsen, jeg havde det svært, til at snakke med de andre fordi jeg kunne ikke gøre det i det øjeblik. Men jeg gik videre, og jeg forstod bedre hvad de sagde til mig eller i klassen.

Jeg fik en rigtig god klasse, og jeg havde det godt og det sjovt med min udvekslingsklasse. Jeg kunne godt se i klassen, at alle elever kom overnes med lærerne, de behandlede som venner, og jeg var helt imponeret fordi i Italien det gør vi ikke. Klimaet i klasseværelset, det var så stille og rolig, at jeg følte mig som hjem. Desværre, coronaen har ødelagt situationen. Jeg så meget lidt mine klassekammerater uden af skolen desværre. Men uden af min klasse, jeg har også mødt en masse venner, der giver mig glæden og lykke, og på trods af situationen, vi hyggede os og vi fik en masse gode aftner.

Jeg er også så meget glad om min udvekslingsfamilie, hvor jeg følte mig et familiemedlem og en lille del af denne familie lige nu. Vi kedede os, at blive i karantæne for lang tid, men vi fandt mange måde til at have det sjovt sammen.

Jeg lærte meget ved at blive her, at være meget mere uafhængig, administer min tid, og at beslutte ting er rigtigt for mig. Så takker jeg denne oplevelse, der fik mig til at vokse.

Jeg er super sikkert, at dette venskab er for livet, og det er kun begyndelsen på et stort venskab, der varer fra nu af. Det gør ondt at forlade dette sted, hvor jeg har mødt de smukkeste og fantastiske mennesker, jeg kunne have mødt. Det er altid godt at komme hjem efter en lang tid, og se min familie igen.

Jeg takker alle og alt, jeg kunne forsætte til at skrive men, jeg stopper her og jeg siger bare, mange tak for i året og håber jeg så højt, at se alle snart, fordi det skal være i denne måde.

Med venlig hilsen,
Caterina

Udveksling21


Irene (2.abc)


Mit udvekslingsår har helt sikkert været én af de bedste oplevelser som jeg kunne beslutte mig, at gøre, og, for det, er jeg meget taknemmelig for! At være her i Danmark har påvirket mig så meget på en så positiv måde, og takket været det, kunne jeg finde så mange søde mennesker som jeg kunne skabe meningsfulde venskaber med, og som jeg kan ikke vente med at besøge igen.

Gymnasiet, alle mine klassekammerater og lærerne har hjulpet mig så meget med at finde min plads i klassen og til at føle mig super velkommen. Jeg har så mange minder fra min tid i skolen, som jeg vil tage med hjem og jeg aldrig kommer til at glemme. Fra de største begivenheder, f.eks. juleklippet (som vi har vandt!! juhuu!!) og min fødselsdag, til de små øjeblikke og samtaler mellem modulerne og med hinanden. Jeg er så glad for, at jeg har fået sådan nogle gode klassekammerater, og jeg vil savne dem rigtigt meget når jeg er tilbage i Italien.

Mine værtsfamilier er også blevet meget vigtigt for mig, også fordi det har været tingen der var mest anderledes end hvordan, jeg havde først forestillet mig, før jeg kom her. Men nu synes jeg at det er det, jeg har lært det meste af, og det jeg har de meste minder fra: med dem, kunne jeg opleve forskellige livsstile meget mere, end jeg kunne havde gjort, hvis jeg havde besluttet mig for at blive ved kun én værtsfamilie. Jeg håber at, forholdet, vi har skabt, sagtens kan fortsættes selv om jeg bor i Italien i den nærmeste fremtid.

Selvfølgelig har pandemien “ødelagt” nogle af disse 10 måneder og derfor blev det sindssygt svært for mig en gang imellem, men det er jo del af oplevelsen, med eller uden corona!! Som vi siger i Italien, non è sempre tutto rose e fiori: det er aldrig 100% godt og lykkeligt hele tiden, og det er noget jeg kun kunne forstå fuldstændig ved at tage chancen og blive i Danmark et helt skoleår. At være på udveksling er helt sikkert den største udfordring jeg nogensinde har stået overfor, men jeg har lært så meget (ikke kun f.eks. det danske sprog og matematik, når det læses på dansk) og jeg er så taknemmelig for det, jeg ville ikke have byttet det for noget andet.

Så kommer min tid snart til at rejse tilbage til Italien, og til at sige et midlertidigt farvel og på gensyn til jer alle, jeg kom til at kende i de 10 måneder. Jeg vil savne Hobro, den by som jeg nu kender så godt, vores gymnasium, min klasses D67, fjorden og sine utrolige udsigter, de huse jeg har boet i indtil nu, den gode mad (håber at de tarteletter og frikadeller jeg skal prøve at lave i Italien smager så godt som de gør her i DK), men mest af alt de mennesker, de findes her.

Men så kommer jeg snart tilbage! Kan ikke gå glip af Roskilde festival, am I right? ;-)

Vi ses y'all, og hav det godt!

Irene Occhipinti, 2.abc :)

Udveksling2021


Arianna (2.mx)


My exchange semester in Mariagerfjord Gymnasium

Firstly, let me say this was not a typical exchange: Corona hit hard just after I came in January and caused the whole country to shut down for about two months.

We started going back to school in mid-March and I have loved it ever since. Definitely, I would do it again and again with no regrets. I was so lucky with my classmates, who did their best to make me feel part of their group and very welcome, and with the other exchange students, with whom I got along very well. As a result of Denmark's many beautiful experiences, I do not even want to think about the things that could have gone better, because nobody is to blame for the global pandemic and I should be grateful for what I got instead: an incredible experience I will keep with me forever, awesome friends and my host family.

I also managed to experience a lot of activities while I was here in Denmark, I went from sailing in a canoe in Silkeborg, to Climbing trees in Aalborg, from visiting the major cities such as Copenaghen and Aarhus, to see the top of Denmark in Skagen, from bathing in the cold water at 11pm while there was still sunlight to steer a boat through the canals of Copenhagen, from walking with alpacas and riding all the rollercoasters in the amusement parks, to cooking some Italian dishes with my host family, trying as many danish typical foods as I could and tasting different dishes from all around the world in the street-foods in the big cities, from being in a lockdown because of Covid to finally get the vaccine. During my stay with my host families I have been to several summerhouses in different parts of Denmark and I have also experienced what it's like to be a teen in Denmark thanks to my classmates.

Nothing much left to say about this experience except thanks to everyone who was a part of it and to those who made it so special.

Udveksling 2021


Giulio (2.s)


Dette år i Danmark har været et meget specielt år præget af en pandemi, som ikke gav mig mulighed for at være sammen med andre udvekslingselever. På trods af dette har jeg haft mulighed for at besøge mange smukke steder i Danmark og møde mange skønne mennesker, og jeg har fået mange nye venner.

Jeg kunne sagtens leve 100% i den danske kultur, der er meget imødekommende og inkluderende, selv når man ser på de meget store forskelle mellem den italienske og danske kultur, fx: er dansk et sprog, som er meget svært at lære, udtalen er i den grad forskellig fra den italienske, men samtidig synes jeg, at danskerne er helt fantastiske og meget underholdende. Jeg vil altid huske på de mange dejlige oplevelser, jeg har haft sammen med mine klassekammerater, de andre udvekslingselever, min værtsfamilie, alle mine venner og ikke mindst mine lærere.

Udveksling 2021