Introaftenen er aflyst pga. vejret!

"Fantastiske unge mennesker"

 
mandag D. 28. juni 2021, kl. 14.42
Fredag inviterede Mariagerfjord Gymnasium til dimission - i år af to omgange. Dermed blev der sat punktum for en festlig uge, hvor studenterne er blevet fejret på stribe efter deres sidste eksamen.

Midt i Hobro Idrætscenter strålede studenterne med store smil og en smule trætte øjne efter en festlig uge – og en forløsning på en noget anderledes gymnasietid med Covid-19, aflysninger, hjemmeundervisning og skiftende retningslinjer.

- I har fået megen skældud for ikke at rette jer efter reglerne og tage alt for let på tingene situationens alvor taget i betragtning. Men det er slet ikke sådan, vi har oplevet jer; tværtimod. I har været eksemplariske, når det handler om at rette sig efter de konstant skiftende retningslinjer. I har været gode til at passe på hinanden, og I har om nogen taget ansvar for situationen og udvist samfundssind, sagde rektor Søren Urup i sin tale til studenterne.

I talen henviste Søren Urup også til et foredrag med højskolelærer Christian Hjortkjær, der har skrevet bogen ”Utilstrækkelig”, som rejser en kritik af tidens præstationskultur:

- I er i fuld gang med at blive vaccineret, og jeg har spekuleret over, om man ikke, når man nu var i gang, kunne give jer et stik i den anden skulder. Et stik med en blanding af selvværd, mod, livserfaring og lidt trods; en vaccine der vil gøre jer i stand til at stå imod og sige fra. I er en flok helt fantastiske unge mennesker, hver især med en masse gode sider, men også med fejl og mangler. Mit ønske for jer er, at I vil tage Christians budskab med jer: Tro mere på jer selv, jeres værd og liv, selvom I ikke har et snit på 12 eller en stor forkromet plan for jeres fremtid.

Efter rektors tale blev der overrakt eksamensbeviser, og så var det tid til studenternes tale af Tea Hansen Bundgaard (2.q) og Kimberly Mørch Dechlis (3.abc). I talen reflekterede de to studenter over alle de ting, de vil tage med sig fra en gymnasietid præget af Covid-19:

- Afstanden, som vi alle har forarget og hadet, har skabt en forståelse af den vigtighed, der ligger i det nære. Krammet man ikke kunne få af bedsteforældrene eller langdistance-kæresten, som ikke kunne komme på besøg. Ja, alt i alt, har vi virkelig indset, hvor vigtigt det er, at vi har hinanden. Det har skabt en gensidig respekt og medfølelse på trods af forskelligheder, lød det blandt andet.

Der blev også uddelt legater til følgende studenter, der har gjort sig særligt bemærket:

 • Lasse Møller (2.p): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Julie Nedergaard Jensen (3.e): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Maria Louise Bech Hansen (3.yz): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Abija Jeyatharan (3.lmx): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Tea Hansen Bundgaard (2.q): ”Spar Nord Bank - legat” fra Spar Nord Bank A/S
 • Mike Bjerregaard Larsen (3.lmx): ”Spar Nord Bank - legat” fra Spar Nord Bank A/S
 • Maria Duedahl Olesen (3.r): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Trine Hyldgaard (3.d): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Amra Hodic (3.lmx): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Kimberly Mørch Dechlis (3.abc): ”Elevrådsformand” fra Jutlander Bank A/S
 • Trine Hyldgaard (3.d): ”Bedste gennemsnit stx” fra Jutlander Bank A/S
 • Maria: ”Bedste gennemsnit hf og vhf” fra Jutlander Bank A/S


Til sidst overtog lærerne mikrofonen og sang ”De smukke unge mennesker” til studenterne, og herefter fortsatte festlighederne med en afskedsreception på gymnasiet.

Cirka 220 studenter dimitterer i år fra Mariagerfjord Gymnasium.

Se flere billeder fra dimissionen i fotogalleriet.

Se studenternes tale på Facebook.

Læs et interview med Tea Hansen Bundgaard og Kimberly Mørch Dechlis, der fortæller om deres tale i Nordjyske – kun for abonnenter.

Stort tillykke til årets studenter!

Studenter 2021
3.abc og 3.d.

Studenter 2021
3.e og 3.r.

Studenter 2021
2.p og 2.q.

Studenter 2021
3.lmx, 3.s og 3.yz.

Studenter 20213.vhf.