Introaftenen er aflyst pga. vejret!

"Fuldstændig fantastisk"

 
onsdag D. 01. april 2020, kl. 14.26
I begyndelsen af skoleåret startede fem udvekslingselever på gymnasiet, men nu er tre rejst hjem. Maya fra Chicago og Alice fra Valle d'Aosta er her stadig, og de har brugt tiden på at reflektere over deres ophold i Danmark.

Læs mere om de fem udvekslingselever, der har gået på Mariagerfjord Gymnasium i år her.

Brev fra Maya

Da jeg drømte om mit udvekslings år i danmark, har jeg aldrig forestillet mig at sidde i selv-karantæne i uger. Men, her er jeg, i midten af corona kaoset. Selvfølgelig er det en meget underlig tid for alle, uanset hvor man er i verden. Men, jeg er glad for at bruge denne tid til at reflektere over de sidste syv måneder, jeg har haft som en udvekslingsstudent i danmark, fordi disse måneder har været fuldstændig fantastisk.

Et godt udvekslingsår begynder med en god værtsfamilie. Jeg var heldig nok at få tre vidunderlig familier, fuld af kultur, læring, sjov, og kærlighed. Jeg er så taknemmelig for mine værtssøskende. Mine yngre søskende i min første familie var fantastisk til at hjælpe mig med mit begyndende dansk. Det var næsten et spil; vi kunne pege på forskellige ting rundt om i huset, de fortalte mig hvad det hed på dansk, og så grinte vi alle mens jeg prøvede at udtale det. Både min anden og tredje familie havde ældre børn. Mine værtssøstre på min aldre er blevet nogle af min bedste venner.

Uden for familien kommer det meste af min kulturlæring fra skolen. Jeg er i en fantastiske klasse, 3.lm, der tog imod mig med åbne arme. De har det altid sjovt og griner meget. Vi har sammen haft et smukt Gala, en klassetur til København, koncerter, skuespil, filmaftener og masser af bordfodbold.

En anden ting, de fleste af min klasse var involveret i, var skole musicalen. Denne musical, Wonder, var et af årets højdepunkter for mig. Jeg var den største kvindelige rolle, Belladonna, og derfor skulle jeg spille og optræde (på dansk!) for samfundet. Jeg ELSKEDE dette show så meget. Så mange fantastiske mennesker arbejdede sammen om denne musical: skuespillere, sangere, dansere, musikere, hår team, makeup team, kostume team, kulisser, spotlight team, lyd team - listen kan fortsætte og fortsætte. Dette var en af de bedste oplevelser af teamwork, jeg nogensinde har haft. Showet var utroligt sjovt, og det hjalp mine sprogfærdigheder så meget.

Jeg oplever så mange spektakulære ting i Danmark, og der er altid en gruppe mennesker, der vil dele begejstringen med mig: de andre udvekslingsstuderende. Der var fire andre udvekslingsstuderende på Mariagerfjord Gymnasium, og vi dannede alle et meget specielt venskab. I begyndelsen af året kunne vi alle være begejstrede over at tage bussen for første gang eller Ambu-festivalen eller bare det at få nye venner i skolen. I midten af året kunne vi opmuntre hinanden med sprog og forstå hjemve og udforske landet sammen. Nu i slutningen, forbereder vi os på at sige farvel til hinanden, men vi ved, at vi er venner for livet.

Alle disse mennesker og så mange flere har hjulpet mig med at lære alt om den danske kultur. Og måske sidder man ikke ved siden af en fremmed på bussen eller spørger kassedamen, hvordan deres dag var, i Danmark, men når du først er tæt på nogen, vil de vise dig ægte kærlighed. Danmark er en kultur hvor man hjælper og er der for hinanden. Det er en kultur hvor man drikker og fester meget, men også værdsætter ungdom og lykke. Det er en kultur af skønhed, som ses i både huse, mennesker og design. Det er en kultur af hygge, med stearinlys og cuddling. Det er en kultur hvor familien værdsættes højt.

Mange tak for at dele jeres smukke kultur med mig.

Og jeg håber, at jeg også har gjort min del af denne udveksling for at dele min kultur med danskerne. Jeg vil fortsætte med at smile til fremmede på gaden eller på skoler, selvom det er lidt underligt her, fordi det er en del af min kultur. Jeg har haft masser af filmaftener, spilaftener og spa-aftener med venner, fordi jeg tror, at danske unge kunne lære at hygge sig uden alkohol lidt mere. Jeg prøver at dele min mad hjemmefra - desværre er det mest gennem slik og mac and cheese, fordi jeg er forfærdelig til at lave mad. Mens min tøjstil har ændret sig, tager jeg dog stadigvæk mine skinny jeans på engang imellem, fordi det også er "mig". Og udvekslingen af disse kulturelle oplevelser og forskelle har været med til at jeg med glæde kan sige at dette har været et af de bedste år i mit liv.

Brev fra Maya med billeder

Brev fra Alice

Jeg har været her i Danmark i 8 måneder nu, og jeg kunne ikke have taget et bedre valg. Jeg har været heldig nok til at besøge så mange steder og have mødt så smukke mennesker. Jeg vil gerne takke alle de mennesker, der har været en del af mit år som min værtsfamilie, mine venner, mine klassekammerater og min fantastiske Exchange-gruppe: tak, fordi uden dig ville det ikke have været det samme.

Jeg forlod Italien den 9. august 2019, og det var svært at forlade alle mine venner og familie, men ønsket om at forlade overvinde alle disse frygter. Jeg tilbragte mine første 3 dage i København sammen med alle de andre udvekslingselever, der havde besluttet at have den samme oplevelse som mig. Her havde Momento (min sponsor) arrangeret 3 dage for at lære København bedre at kende og få en introduktion til dansk kultur. Vi var alle lidt nervøse over tanken om at bo hjemmefra i et år, men i dag kan jeg kun sige, at jeg tog det bedste valg, jeg kunne tage. Efter 3 dage mødte jeg min værtsfamilie i Århus, jeg var super nervøs, men straks var de søde over for mig, og efter 8 måneder kan jeg sige, at jeg var super heldig at kunne leve denne oplevelse med dem. Jeg har to yngre brødre, en ældre søster, en far og en mor.

Danmark er helt anderledes end Italien: Fra det sprog, som jeg synes er virkelig vanskeligt og til skolen som er meget smukkere, der er meget teamarbejde, og forholdet mellem studerende og lærere er meget fredeligt. Jeg fik nogle gode venner, og selvom danskerne kan virke lidt kolde i begyndelsen, når du først kender dem, er de smukke og meget venlige mennesker. Skolen arrangerer en gang imellem fester, og her er danskerne uovervindelig, da de drikker meget og arrangerer fester næsten hver weekend.

Jeg kommer hjem om 3 måneder, og jeg vil savne Danmark meget. Jeg har kendt mange mennesker, som jeg vil bære for evigt i mit hjerte, og jeg kunne ikke have ønsket en meget smukkere oplevelse end dette.

Brev fra Alice med billeder

I december havde udvekslingseleverne julehygge med deres dansklærer, Charlotte Thomsen. Her fik de en smagsprøve på pakkespil, julegodter og andre danske juletraditioner.