Roere vandt sølv

 
torsdag D. 26. marts 2020, kl. 09.33
Fire elever fra Mariagerfjord Gymnasium har deltaget i DM i indendørs roning, hvor de stillede op i skole- og gymnasiestafetten. Her roede de så stærkt, at de kunne tage hjem med en sølvmedalje om halsen.

I 2020 opretter Mariagerfjord Gymnasium en talentklasse for elever, der både drømmer om at få en studenterhue og at vinde medaljer. Læs om den nye talentklasse her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte én af vores elevvejledere her.

DM i indendørs roning blev afholdt i midten af januar, hvor roere fra Hadsund Roklub deltog i skole- og gymnasiestafetten. Holdet bestod af Ida Blomstrand (2.r), Laetitia Marie Panero-Bommer (1.abc), Malthe Dybdahl Malling (2.r) og Rasmus Søndergaard Konnerup (3.y). De skulle ro 500 m på skift – 2000 m i alt.

Ved stafetten konkurrerede de mod en lang række hold fra hele landet. Holdene startede med handicap, der blev reguleret ud fra deltagernes alder, køn og vægt. Og med deres handicap skulle holdet fra Mariagerfjord Gymnasium starte næstsidst af alle hold. Alligevel formåede de at komme på en andenplads og vinde sølv!

I de individuelle løb blev der også roet rigtig stærkt: Både Ida og Laetitia vandt sølv på distancen 2000 m i hver deres aldersgruppe.

- Det er noget af dét, der gør, at vi bliver ved med at træne. Det er så fedt at komme af sted til de her stævner, siger Ida og tilføjer, at medaljerne blev fejret med en tur på McDonalds.

Alle kender alle

Laetitia har snart roet i fire år, mens Ida snart runder de 10 år. For dem er roning verdens bedste sport, og dét skyldes flere ting.

- Jeg tror, at noget af det, der gør det virkelig fedt er, at man får lov til at rejse så meget rundt i hele landet og møde nye venner. Det er jo en lille sportsgren – ikke ligesom fx fodbold, som virkelig mange dyrker – i roning er vi få, og alle kender alle. Og så er det bare en fed sport, fastslår Laetitia.

- Og så den der fornemmelse, når man er ude på vandet, og det hele bare kører, fortæller Ida og fortsætter:

- Umiddelbart tænker man måske, at man bare skal sætte sig ned og ro, men der er virkelig mange ting, man kan arbejde med. Og hver gang man har fået et eller andet til at sidde, så kommer der noget nyt, man skal arbejde med. Der er hele tiden noget, man kan blive bedre til. Og derfor er det bare fedt, når det virker, og man kan mærke det.

Sporten fylder alt

Ida har deltaget i junior VM i 2018 og 2019, og hun håber på at komme med igen i år. I 2018 var hun med til EM og skulle egentlig også have været det i 2019, men var forhindret, da lillebroren skulle konfirmeres.

Laetitia har været med til Baltic Cup i 2018, hvor hun fik en tredjeplads, og så har hun deltaget i Coupe de la Jeunesse, som er et stævne næsten på højde med VM.

Begge er udtaget til juniorlandsholdet, og de erkender, at sporten fylder stort set alt. Mens Laetitia træner otte gange om ugen, træner Ida 11 gange og har blandt andet træningspas tirsdag og torsdag morgen, når det passer med hendes skema. Der er ikke lige plads til fritidsjob, fredagscaféer og fester.

- Dét har man tid til, når sæsonen slutter i begyndelsen af oktober, siger Laetitia, og Ida supplerer med et smil:

- Ja, lige indtil indendørssæsonen starter i november…

Nordjyske har skrevet om de succesfulde roere fra Hadsund Roklub i en artikel, som du kan læse her (desværre kun for abonnenter).