Nyt fra kontoret

 
mandag D. 02. marts 2020, kl. 10.59
Skolens to kontorelever er blevet færdigudlært (med et flot resultat!), og samtidig har skolen fået en ny sekretær. Hun hedder Anita Olesen og kender allerede gymnasiet ret godt - hun blev nemlig student i Hobro i 1985.

Stort tillykke til gymnasiets to kontorelever med en flot afslutning på deres uddannelser: Maja Hede Bersang (tv) og Sara Keller Jensen (th).

Maja Hede Bersang startede på uddannelsen som kontorelev d. 1/4 2017 og blev færdigudlært d. 29/2 2020 – afbrudt af en barsel med sønnen Carl. Oprindeligt var Maja udlært i en butik og arbejdede i en smykkeforretning, da hun besluttede sig for at prøve noget helt nyt. Derfor startede hun som elev på Mariagerfjord Gymnasium, hvor hun er blevet fortrolig med bogføring, løn og økonomistyring. Hendes fagprøve handlede om skolens faldende elevtal og besparelser, og dén fik hun for nylig et 10-tal for.

- På gymnasiet er der sjældent to dage, der er ens, og det har jeg haft det rigtig fint med. Jeg har siddet i et åbent kontor, hvor der sker en masse, og hvor der hele tiden kommer mennesker ind, og dét kommer jeg til at savne, siger Maja.

I forrige uge havde hun sidste arbejdsdag på Mariagerfjord Gymnasium, og hun søger nu arbejde som administrations- og økonomimedarbejder.

Mens Maja holdt barsel, startede Sara Keller Jensen som kontorelev i juni 2018. Hun har både arbejdet med økonomi og Lectio, og hendes fagprøve handlede om at lave en opgørelse over skolens inventar – et såkaldt inventararkiv – som blev belønnet med et 12-tal.

- Da jeg startede med at lede efter en elevplads, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg ville ende her. Men jeg er glad for, at det skete. Jeg brænder for økonomiopgaverne, og jeg synes også, det er dejligt at arbejde sammen med lærerne og ledelsen omkring fx skemalægning. Der sker hele tiden en masse nye ting på skolen, der gør, at man må omstille sig og udvikler sig, og dét synes jeg er spændende, fortæller hun.

Sara blev færdigudlært d. 30/9 og er efterfølgende fastansat på Mariagerfjord Gymnasium som adm. regnskabsassistent. Hun er bosat i Hobro sammen med sin mand og to børn, Lærke på tre år og Mikkel på fire.

Anita Olesen

Varmt velkommen til Anita Olesen, der havde første arbejdsdag på Mariagerfjord Gymnasium mandag d. 2/3.

Anita Olesen er 53 år og kommer fra Arden nær ved Rold Skov, hvor hun bor med sin mand. Anita har tidligere arbejdet ved Post Nord i 29 år, men det var et barselsvikariat ved Tech College, der fik hende på sporet af uddannelsesverden. Hun fortæller, at hun godt kan lide at arbejde i det åbne kontormiljø med mennesker omkring sig, samtidig med at hun får noget for hånden. Derfor føler hun sig hjemme i skolens administration, hvor hun skal arbejde med elev-administration.

- Jeg glæder mig til at møde alle mine nye kollegaer og være med til at gøre en forskel og hjælpe, hvor jeg kan, siger hun.

Hun kender i forvejen gymnasiet. Faktisk ret godt, da både hun og ét af hendes tre børn har gået på gymnasiet. Anita blev hf-student i 1985, da gymnasiet hed Hobro Gymnasium. Hun er glad for at være tilbage og kan endda udpege det bord i Grønnegården, hvor hun fast sad sammen med vennerne i gymnasietiden.

Du kan fange Anita på mail aol@mf-gym.dk og tlf. 96 52 91 08.