Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Wonder

 
onsdag D. 22. januar 2020, kl. 13.51
Årets musical hedder ”Wonder” og fører publikum tilbage til 60’ernes New Orleans. Som altid er forestillingen skrevet, instrueret og opført af gymnasiets elever, og de knokler lige nu på højtryk, så alt er klart til premieren.

Elevernes musical byder på dans, masser af god musik og en hæsblæsende historie om svimlende storhed og fald. Publikum møder entertaineren James Wonder, der tænker tilbage på sit liv fyldt med fest, farver & fantastiske tilbud og de valg, han har truffet. Bag de fantastiske shows og den enorme succes lurer der noget i skyggerne. For hvad sker der, når kameraet er slukket, og James træder ud i det virkelige liv?

Manuskriptet er skrevet af en gruppe elever i sommerferien og bliver instrueret af Anna Juul (3.lm), Tilde Hansen (3.lm) og Ditte Jakobsen (2.lmx). De fortæller, at publikum godt kan glæde sig.

- I mange scener bryder vi den usynlige mur, der er mellem scenen og publikum, så publikum bliver en del af handlingen. Muren bliver dog hurtigt bygget op igen, og vi kommer om bag facaden og møder den private side af James Wonder, der er meget forskellig fra den perfekte rolle, han spiller i sine shows, fortæller Anna og tilføjer:

- Det er på én gang meget intimt og voldsomt at være vidne til, og vi glæder os rigtig meget til at se, hvordan publikum tager imod det.

En øh… kulturel oplevelse?

En anden overraskelse på scenen er den kvindelige hovedrolle, der bliver spillet af Maya Christine Heim (3.lm), som er udvekslingselev på Mariagerfjord Gymnasium. Hun havde hørt, at det er fedt at være med i skolens musical, så efter kun en måned i Danmark greb hun chancen, tog til audition og fremførte en monolog – på dansk.

- Da bad mig om at sige monologen på forskellige måder, og da jeg kom ud derfra, tænkte jeg, at det havde været meget mærkeligt, men sjovt. En slags kulturel oplevelse, griner Maya.

- Vi var seks mennesker inde ved audition, og da Maya gik ud, kiggede vi på hinanden og sagde: ”Shit, det var pissefedt … men … kan vi dét”? Vi var enige om, at hun var perfekt til hovedrollen som Bella Donna. Det var egentlig kun sproget, der var en usikker faktor. Men netop fordi handlingen udspiller sig i USA, er det megafedt, at hun taler med den accent. Og hun spiller en sexet kvinde, så hun MÅ gerne snakke langsomt og tydeligt, siger Anna.

Så Maya fik den kvindelige hovedrolle og kæmper lige nu for at få de danske replikker til at ligge godt i munden. Hun er blevet en del af musicalen – og hun elsker det:

- Hver gang jeg ringer hjem til min familie, kan de høre, hvor glad jeg er for at være med i forestillingen. Jeg har fået nye venner, og jeg har noget at lave i weekenderne – og ”that just means the world to an exchange student”. Det er helt sikkert en af de bedste ting, der er sket for mig i Danmark indtil nu.

Alle kan være med

Maya har en del teatererfaring med i bagagen, men alligevel er der stor forskel på at medvirke i en high school-forestilling og i musicalen på Mariagerfjord Gymnasium:

- Derhjemme har vi også en dramagruppe, men det er slet ikke en lige så stor en ting. Her på gymnasiet arbejder alle mulige forskellige mennesker sammen – hår, make-up, musik, kostumer, skuespillere, kulisser, hyggegruppen... Og hyggegruppen, “that cracks me up! They’re just there to be happy. I love it”, lyder det begejstret fra Maya.

Hyggegruppen blev indført forrige år og sørger blandt andet for at hente frokost, bage kage og rydde op, så de andre medvirkende kan koncentrere sig om deres opgaver.

- Så der er virkelig en plads for enhver i gymnasiets musical, siger Maya.

- Ja, alle kan være med – også udvekslingselever, slutter Anna.

Oplev elevernes musical

Du kan opleve elevernes musical på gymnasiet følgende fire dage:

  • Tirsdag d. 28. januar kl. 19.00 (premiere)
  • Onsdag d. 29. januar kl. 19.00
  • Torsdag d. 30. januar kl. 19.00
  • Fredag d. 31. januar kl. 19.00

Billetpris: 60 kr. + gebyr. Billetter kan købes på Safeticket her samt i spisepauserne, hvor de bliver solgt i Grønnegården. Der er rift om billetterne, så vent ikke for længe med at købe din billet.

Derudover inviterer gymnasiet til en skoleforestilling torsdag d. 30/1 kl. 11 for de omkringliggende folkeskoler, privatskoler og efterskoler.

Bagom forestillingen

Over 100 gymnasieelever er involveret i musicalen på Mariagerfjord Gymnasium i år. Nogle har skrevet manuskriptet i deres sommerferie, andre står for iscenesættelse, skuespil, kor, musik, dans, scenografi, PR, lyd og lys. Musicalen er 100 % elevproduceret med stor opbakning fra skolen. Dramalærer Sarah Mortensen Søe, musiklærer Asger Sorgenfrei og pensioneret gymnasielærer Ole Bent Larsen optræder som sparringspartnere, som eleverne kan trække på efter behov.

Instruktører: Anna Juul (3.lm), Tilde Hansen (3.lm) og Ditte Jakobsen (2.lmx). Se en oversigt med alle de hovedansvarlige her

Kom med backstage i fotogalleriet her - alle billeder er taget af Frederik Østergaard (3.u).

Forestillingens plakat er lavet af Fie Tarp Pedersen (2.yz).