Break fra bøgerne

 
onsdag D. 25. november 2020, kl. 14.48
Onsdag fik 1.g’erne en pause fra den almindelige undervisning. I stedet blev de kastet ud i korsang, performances, filmoptagelser og byggekunst i samarbejde med forskellige kunstnere.

”Kunst i livet” er titlen på et forsøgsprojekt, der vil undersøge, hvordan kreativitet og kunstneriske fag kan skabe glæde og overskud hos gymnasieelever. 2.g’erne deltog i projektet i september, og i efteråret kunne alle elever melde sig til en række frivillige kreative forløb. I dag kom turen så til 1.g’erne, der skulle arbejde med et kunstnerisk fag og en kunstner.

Hele dagen boblede det med kreativitet og sjove indfald overalt på gymnasiet. Fx havde en gruppe dramaelever forvandlet lokale C55 til en julestue med juletræ, juleklip, småkager og en buldrende kamin på storskærmen. Julestuen skulle danne scene for en performance, som eleverne selv havde fundet på, og som de skulle opføre for de andre dramaelever sidst på dagen:

- Vores emne er ”danskhed”, men ellers har vi haft meget frie tøjler og selv fundet på det hele. Det har været fedt, og det har været meget hyggeligt at være sammen med de nye klassekammerater på en anden måde, sagde Jeppe, Kirsten, Nadia og Nicoline, der har gået i 1.x i knap to uger.

Den kreative temadag har også givet eleverne en smagsprøve på de kunstneriske fag – mediefag, billedkunst, musik eller drama – de kan vælge næste skoleår. I næste uge bliver klasserne præsenteret yderligere for fagene, og onsdag d. 2/12 afholdes et valgfagsmarked for alle fortsætterelever. Her vil der være information og vejledning om både de kunstneriske fag og alle de andre mulige valgfag. Fristen for valg af valgfag er fredag d. 11/12 kl. 12.

Herunder kan du se flere billeder fra temadagen.

Kunst i livetI drama arbejdede eleverne sammen Theresa Daewall Grønning, der er professionel teaterinstruktør og medstifter af Hr. Teater i København. De byggede scener og lavede performances, og opfindsomheden var stor. Fx dannede cykelkælderen scene for en battle rap, mens krybekælderen blev omdannet til et escape room.

Kunst i livetKunst i livet
Kunst i livetNogle elever fik besked på at møde op med fuldt opladte mobiltelefoner. De skulle nemlig bruges til at optage film i samarbejde med instruktør Stefan Pellegrini samt Stine Winther og Line Flugt, der står bag ”Limbo - Når sabbatår er fucked”. Først skulle eleverne lige finde den rigtige historie, de ville fortælle, inden de blev sluppet løs med deres kameraer.

Kunst i livet
Gymnastiksalen dannede rammen om stemmetræning og korsang anført af Christian Ronsfeld, der er kunstnerisk leder af Mariagerfjord Korskole og dirigent for pigekorene i Mariagerfjord.

Kunst i livetKunst i livet
Kunst i livet
Klasselokalet var skiftet ud med Vindø Teglværk, hvor eleverne skulle lave haikudigte og modellere ordene ind i teglsten i samarbejde med billedkunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo. Når murstenene er blevet brændt, kommer de til at indgå i den nye kunstmur, der bliver opført foran gymnasiet som et billede på gymnasiets store fællesskab, som alle bidrager til og er en del af.

Kunst i livetKunst i livetKunst i livet

Projekt ”Kunst i livet” er finansieret af Region Nordjylland og gennemføres i et samarbejde mellem Mariagerfjord Gymnasium, Mariagerfjord Kulturskole, Mariagerfjord Kommune og Himmerlands Teater. Aktiviteterne bliver fulgt tæt af forskningsobservatører fra AAU, der indsamler empiri og laver en opsamling på projektet i efteråret 2021.