Livet som youtuber

 
onsdag D. 28. oktober 2020, kl. 13.15
Gymnasiet havde i dag besøg af Johnni Gade, der er youtuber med over 190.000 følgere. Han fortale, hvordan har han gjort YouTube til en karriere – og at det ikke bare er sjov og spas, men også benhårdt arbejde.

Alle grundforløbsklasser har haft et forløb om de negative aspekter ved sociale medier. Det er selvfølgelig ikke kun en dommedagsfortælling, og derfor havde gymnasiet i dag besøg af Johnni Gade, der har vist, at YouTube også kan være en levevej. Han er en stor dansk youtubere, og der blev lyttet intenst, mens han fortalte om vejen dertil og afspillede klip fra nogle af sine højdepunkter.

Hans historie startede i Hjørring, hvor han i folkeskolen ikke rigtigt skilte sig ud – bortset fra at han var god til at digte og rime. Vendepunktet blev filmen ”8 Mile” med rapperen Eminem, der åbnede hans øjne for, at han kunne bruge sine evner som freestyle rapper til at ’disse’ andre. ”Jeg rappede uafbrudt og blev rigtig god til det. Det var mit liv”, fortalte Johnni Gade. Han blev så god, at han deltog i MC’s Fight Night og Rap Slam Battles, som han vandt i 2013.

Herefter startede et nyt kapitel. Han blev uddannet folkeskolelærer og har også læst på universitetet, hvor han er blevet klog på sociale medier. Uden nogen erfaring eller oplæring endte han på ANR, hvor han blandt andet har været radiovært på programmet ”Morgenkøterne”.

Samtidig fik han en YouTube-kanal, som voksede sig større og større. Gennembruddet kom med ”Fie Laursen Diss Track”, der gik viralt med over 3 millioner visninger: ”Det gik helt amok. Det var sådan, jeg for alvor slog igennem på YouTube”, fortalte Johnni Gade.

Herefter valgte han at gå ’all in’ på YouTube, der i dag tager det meste af hans tid. Og det er benhårdt arbejde, understregede han – hele tiden at være på, konstant at skulle producere nyt originalt indhold og nej, der er ikke tid til at lægge sig syg i længere tid. En elev ville vide, om han stadig er youtuber om 10-20 år? ”Nej”, lød det uden tøven fra Johnni Gade. ”Min plan er, at jeg gerne vil konvertere de ting, jeg laver på YouTube til tv. Det er noget, jeg tænker meget over”.

Til sidst blev Johnni Gade udfordret til en rap battle med William Bonde og William Weller (2.d), der på forhånd havde forberedt en række rim, som ’dissede’ youtuberens udseende, kanal og manglende evner som gamer. Johnni Gade svarede straks igen med freestyle rap, der ristede gymnasieeleverne til stor begejstring for de andre i salen. At dømme ud fra det efterfølgende bifald var der ingen tvivl om, hvem der havde vundet dysten på ord.

Johnni GJohnni GJohnni GJohnni GJohnni G