Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Brug bolden

 
fredag D. 24. januar 2020, kl. 15.05
Fredag havde 1.e besøg af Jonas Brix-Damborg fra Hobro IK, der fortalte om sin fodboldkarriere og uddannelsesvej uden for fodboldbanen. For det er muligt at jonglere med både fodbold og uddannelse, fastslog anføreren.

Drømmer du også om både medaljer og en studenterhue? I 2020 opretter Mariagerfjord Gymnasium en talentklasse, som du kan læse mere om her. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte én af vores vejledere på tlf. 98 52 08 55.

Hos 1.e er alles øjne rettet mod tavlen, hvor deres sædvanlige lærer er udskiftet med Jonas Brix-Damborg. Siden han var 17 år, har han været professionel fodboldspiller, og der er helt stille i klassen, mens han fortæller om sin fodboldkarriere. Om Hessel Gods Fodboldkostskole, hvor han lærte at stå på egne ben. Om tiden i Randers F.C., hvor han spillede 138 kampe, og om udtagelsen til U21 landsholdet. Og om hvordan han kom til Hobro IK, der rykkede op i Superligaen mod alle odds:

- Det var en sindssyg fed dag, hvor der var en kæmpe folkefest i Hobro, husker han.

En usikker karriere

Sideløbende med fodboldkarrieren på Hessel Gods Fodboldkostskole fik Jonas Brix-Damborg en studenterhue – selvom han nok brugte mest energi på fodboldbanen:

- Jeg fik huen, men kunne godt have ønsket mig, at jeg havde fået lidt bedre tal på papiret. Det fortryder jeg nu, for ungdomsuddannelsen er et godt grundlag til at komme videre, understreger han.

I takt med, at han blev ældre, indså han, at en fodboldkarriere er skrøbelig. Der er både store sejre, men også nederlag og modgang. I tiden ved Randers F.C. blev han pludselig skadet, og det tog hårdt på ham – både fysisk og mentalt. Heldigvis kom han ovenpå igen, men erkendte, at det ville være en god idé at tage en uddannelse.

Hårdt arbejde

Siden har han både læst på Aalborg Universitet, han har gennemført en HD i Finansiel rådgivning og har senest suppleret sit CV med en uddannelse i Ledelse i praksis. Han erkender, at det har krævet en stor portion ydmyghed, struktur og hårdt arbejde at jonglere med en fodboldkarriere og uddannelse på samme tid.

Men det kan lade sig gøre – og faktisk er der mange erfaringer fra fodboldbanen, der kan hjælpe én langt med studierne. Det handler blandt andet om evnen til at være disciplineret, tro på egne evner og kunne håndtere op- og nedture, fortæller Jonas Brix-Damborg. Han har også lært at tackle – både egne og andres – præstationsforventninger ved det grønne eksamensbord og på fodboldbanen, hvor der nærmest er eksamen én gang om ugen.

Jonas Brix-Damborg råder gymnasieeleverne til at få noget på deres CV og allerede nu at være aktive på LinkedIn. Klassen stiller flere spørgsmål – og direkte adspurgt, om gymnasiets nye talentklasse er en god idé, svarer Hobro IK’s anfører et klart ja. Han mener nemlig, det er vigtigt at bruge bolden - også uden for fodboldbanen. 

Det hele menneske

Dagens besøg indgår i et tværfagligt forløb om ”Det hele mennesker”, som klassens dansk- og samfundsfagslærer - Kristian Paaskesen og Christoffer Østergaard Christensen – står bag.

Eleverne skal nu designe og udvikle en flyer eller folder, der informerer om, at Mariagerfjord Gymnasium fra næste skoleår udbyder en talentlinje, der giver mulighed for at kombinere stx-uddannelsen med elitesport. Eleverne skal lave deres flyer eller folder med tanke på kommunikationssituationen, deres modtager, budskab og layout – og ikke mindst skal de inddrage en pointe eller et citat fra Jonas Brix-Damborgs oplæg.

Gymnasiet har også lavet en flyer om talentklassen, som du kan se her:

Talentklassen 2020

HIK på besøg