Første skoledag

 
mandag D. 10. august 2020, kl. 14.05
Mandag morgen startede omkring 200 nye elever på Mariagerfjord Gymnasium. I år blev de ikke kun modtaget af tutorer, men også af skolens "spritminister", der mindede om afstand og rene hænder.

De nye elever blev modtaget ved indgangen af tutorerne, der sagde ”godmorgen” med store smil og farverige skilte. Sammen med dem var også skolens selvudnævnte "spritminister" alias driftsleder Jan Larsson, der med løftet pegefinger mindede om gymnasiets retningslinjer. For selvom det nye skoleår starter med normal undervisning for alle elever på Mariagerfjord Gymnasium, gælder myndighedernes retningslinjer fortsat for at undgå smittespredning af COVID-19. Der skal stadig vaskes hænder, sprittes af og holdes afstand. Det lagde dog ingen dæmper på humøret og gensynsglæden, der var stor efter en lang sommerferie.

”Hyggeligt – og meget varmt”

For de nye elever startede skoledagen med en fælles velkomst, hvorefter de forsvandt sammen med deres klasse, teamlærere og tutorer for at lære hinanden og skolen bedre at kende. Tutorerne havde forberedt en lang række aktiviteter, og eleverne fik også en masse praktisk information omkring skoledagen og de mange frivillige tilbud, der findes på gymnasiet.

Efter frokost blev de nye elever sendt på fotosafari i mindre grupper, hvor de skulle jagte så mange billeder som muligt på en halv time. Fx udløste et billede af to personer i et træ fem point, mens et selfie med rektor Søren Urup gav 50 point. Snart genlød skolens gange af grin og højlydt forvirring, mens eleverne prøvede at finde rundt sammen med deres nye klassekammerater.

- Vi var ret nervøse i morges, da vi kom til gymnasiet. Det er mange nye mennesker, og vi har stadig svært ved at finde rundt. Men det har været hyggeligt – og meget varmt – og vi glæder os til at lære hinanden endnu bedre at kende og få et godt sammenhold i klassen, lød det fra Kia, Emma og Kirstine fra 1.p.

Til sidst blev vinderen af fotosafarien kåret: Gf3 (grundforløbsklasse 3) løb med sejren og et gavekort på pizzaslides og sodavand til hele klassen.

De 200 nye elever er fordelt i to hf-klasser, en vhf-klasse og seks stx-klasser.

Herunder kan du se flere billeder fra første skoledag.

Første skoledag 2020Første skoledag 2020Første skoledag 2020Første skoledag 2020Første skoledag 2020Første skoledag