"Vi er ret badass"

 
mandag D. 29. juni 2020, kl. 13.26
Årets studenter er noget helt særligt. De har ikke alene fået en studentereksamen – de har også afsluttet gymnasietiden midt i en corona-pandemi. Derfor blev de hyldet ved fredagens dimission.

Se flere billeder fra dimissionen i fotogalleriet her.

Coronasituationen satte sit præg på årets dimission, der for første gang blev holdt klassevis for studenterne og deres nærmeste pårørende. Det overskyggede dog ikke glæden ved, at omkring 250 studenter med huer i alle farver – hf, vhf, htx og stx – i år dimitterer fra Mariagerfjord Gymnasium. Og de er noget helt, helt særligt, fastslog rektor Søren Urup i sin dimissionstale:

- I vil for altid være ”corona-generationen”, ligesom I skal leve med konsekvenserne af krisen i årene fremover – både de dårlige og de gode. Noget af det gode ved Covid-19 er, at den kan være med til at minde os om, hvad der er vigtigt i tilværelsen, sænke skuldrene og ikke konstant gå rundt og slå sig selv oven i hovedet med alle de idealer og forventninger om karakterer, udseende og det gode liv, som I konstant konfronteres med i dagligdagen, lød det fra gymnasiets rektor, der tilføjede – med et citat af Peter Plys:

- Jeg håber, at den sidste tid har vist jer, at I er modigere end I tror, stærkere end I ser ud til, og klogere end I ved!

Også studenternes tale var præget af hele corona-situationen. Ikke mindst fordi Emil Dalborg Bertelsen (3.c) og Caroline Holst Bøgh (3.s) havde været nødsaget til at optage deres tale på forhånd, da det blev besluttet at holde dimissionen enkeltvis for de 11 afgangsklasser.

- Vores årgang er ’badass’ omstillingsparate. I folkeskolen var vi forsøgskaniner for en ny reform. Det samme har gjort sig gældende på gymnasiet, hvor nogen startede i grundforløbsklasser, som den første årgang nogensinde. Og nu, corona-studenter. Vi har været igennem en del, sagde studenterne på storskærmen og fortsatte:

- Vi må siges at være en omstillingsparat, selvdisciplineret og frygtløs årgang. De sidste 12-13 år har været en rutsjebanetur, men corona-tiden må siges at være den største udfordring. Med os herfra tager vi en hel selvdisciplin, hvilket jeg tror på kan gavne alle på arbejdsmarkedet. Så når du lige om lidt fumler med dit CV, så husk at nævne at du er student 2020. For bag det ligger stor betydning og mange kvalifikationer.

Dimissionen bød naturligvis også på overrækkelse af eksamensbeviser og uddeling af legater. De heldige legatmodtagere var:

 • Emma Hajder (3.d): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Caroline Holst Bøgh (3.s): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Søren Junge Stoffersen (3.d): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Kristian Maretty Højen (3.y: ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Anton V. M. Sørensen (3.lm): ”Spar Nord Bank - legat” fra Spar Nord Bank A/S
 • Frederik Østergaard (3.u): ”Spar Nord Bank - legat” fra Spar Nord Bank A/S
 • Tharshika Jeyakumar (3.e): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Line Bjerrum Pedersen (3.s): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Tilde Louise Hansen (3.lm): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Emil Dalborg Bertelsen (3.c): ”Elevrådsformand” fra Jutlander Bank A/S
 • Kristian Maretty Højen (3.y): ”Bedste gennemsnit stx” fra Jutlander Bank A/S
 • Victor Doré Hansen (3.y): ”Bedste gennemsnit stx” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Meline Conrad (2.p): ”Bedste gennemsnit hf og vhf” fra Jutlander Bank A/S
 • Mati Jensen (3.u): ”Bedste gennemsnit htx” fra Jutlander Bank A/S
 • Signe Degn (3.y): ”Science talentlegat til en student” fra Sintex A/S

Dimissionen sluttede med, at lærerne sang en afskedssang til studenterne. Herefter fortsatte festlighederne med en mindre reception, inden eleverne forlod gymnasiet for sidste gang – ikke længere som elever, men som studenter årgang 2020.

2.p

2.q

3c3.c

3d3.d

3e3.e

3lm3.lm

3s3.s

3u3.u

3vhf3.vhf

3xz3.xz

3y3.y