Diplomer til talentelever

 
onsdag D. 02. september 2020, kl. 14.06
Onsdag fik 11 talentfulde elever overrakt diplomer for deres deltagelse i Nordjyske Gymnasiers Akademi 2019-2020. Det seneste år har de fordybet sig i FN’s verdensmål, blevet fagligt udfordret og fået nye venskaber.

Nordjyske Gymnasiers Akademi søger lige nu nye deltagere til skoleåret 2020-2021. Læs om, hvordan du kan deltage.

Julie Nedergaard Jensen har deltaget i gruppen ”Samfund & business” sammen med Julie Germann Petri og Mille Lisberg Krabbe Nielsen fra gymnasiet. Det seneste år har de fordybet sig i FN’s verdensmål og kampen om at gøre Nordjylland mere bæredygtigt.

- Vi har mødt unge fra hele Nordjylland, der deler samme interesse som os, og vi har fået mulighed for at fordybe os i nogen emner, der både er relevante og aktuelle. I løbet af året har vi besøgt lokale virksomheder og mødt forskellige mennesker, fx en borgmester, der har givet input til de opgaver, som vi skulle arbejde med bagefter. På den måde har det været meget projektorienteret og virkelighedsnært – og det har været spændende at deltage i, fortæller hun.

Kom nu ind i klimakampen, Danmark

I forrige uge var Julie, Mille og Julie afsted med Nordjyske Gymnasiers Akademi for sidste gang. Turen gik til det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild, hvor de fik en rundvisning. Herefter besøgte de den lokale virksomhed, Strandet, der kæmper for at holde strandene langs den jyske vestkyst fri for plastik. Til sidst fik de til opgave at søge indflydelse og skabe opmærksomhed om emnet.

Julie, Mille og Julie lavede et debatindlæg med overskriften ”Kom nu ind i klimakampen, Danmark”, som blev bragt i Nordjyske d. 29/8. Her skriver de blandt andet:

”Tomme tønder buldrer mest, og hvis nogen er utilfredse med opsættelsen af flere vindmøller, fordi de er for grimme, for støjende eller fylder for meget, så er det dem, der får taletid, frem for dem, der går forrest med gode intentioner.

Men kan det virkelig passe, at vi skal opleve voldsomme naturkatastrofer og grusomme ødelæggelser på egen krop, før virkeligheden går op for os? Er vi virkelig så arrogante og egoistiske, at vi afviser bæredygtig vindenergi, fordi det ikke pynter uden for vinduet? Er det trods alt ikke smukkere, at vi gør noget for klimaet, for fremtiden og for udviklingen, end at det ender i blodbad og oversvømmelser?”

Du kan læse hele deres debatindlæg på nordjyske.dk.

Måske noget for dig?

Nordjyske Gymnasiers Akademi er en fælles koordineret indsats for talentfulde unge i hele Nordjylland. Gymnasiet udvælger elever fra 2. årgang (hf, stx og vhf), der skal deltage i projektet inden for tre hovedområder: "Sundhed, naturvidenskab & teknologi", "Humaniora & sprog" og "Samfund & business". Hvert semester skal eleverne deltage i tre aktiviteter inden for deres hovedområde: En lokal dag på egen skole, en regional dag sammen med elever fra nærliggende skoler og en dag på en videregående uddannelsesinstitution.

Har du lyst til at deltage i skoleåret 2020-2021, eller vil du vide mere om Nordjyske Gymnasiers Akademi, kan du kontakte:

  • Sundhed, naturvidenskab & teknologi: Anne-Kirsten Mose (AKM)
  • Humaniora & sprog: Karen Bente Holmgaard (KBH)
  • Samfund & business: Christian Nørgaard Nielsen (CNN)

Tilmeldingsfrist senest fredag d. 4/9 2020.

Stort tillykke til deltagerne i skoleåret 2019-2020:


Humaniora & sprog 
Karen Louise Kallestrup, 3.abc
Kristian Brauner Kjeldsen, 3.abc
Rebecca Brøndum Vestergaard, 3.abc
Sofie Møller Jensen, 3.abc

Samfund & business
Julie Germann Petri, 3.s
Mille Lisberg Krabbe Nielsen, 3.s
Julie Nedergaard Jensen, 3.e

Sundhed, naturvidenskab & teknologi
Fie Tarp Pedersen, 3.yz
Maria Louise Bech Hansen, 3.yz
Martin Høj Andersen, 3.yz
Morten Kjær Jørgensen, 3.yz