Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Opgiv aldrig håbet

 
fredag D. 04. december 2020, kl. 12.44
Fredag havde gymnasiet besøg af Aske Jonatan Kreilgaard, der rejste til en flygtningelejr uden for Calais. Han fortalte om vejen dertil - og om at finde og bevare håbet, selv når det ser mørkest ud.

Da Aske Jonatan Kreilgaard var 22 år, besluttede han sig for at forlade sin kæreste, uddannelse, job og give sine ejendele væk for at rejse ud i verden. Han følte sig tom indeni og søgte efter noget, der kunne skabe mening i hans tilværelse. Uden mål rejste han til fods og ved at blaffe, og han mødte en masse gæstfrie mennesker, der gav ham mad og husly.

Rejsen førte ham fra Danmark, gennem Europa, til Frankrig og den uofficielle flygtningelejr uden for Calais – også kendt som The Jungle. En berygtet lejr med telte, mudder, skrald, rotter og intet rent vand, og hvor kun de stærkeste overlevede. I et år boede Aske i flygtningelejren i et telt, hvor han kom tæt på lejrens beboere og tog sig af de uledsagede flygtningebørn sammen med andre frivillige.

Foredraget var ønsket af elevrådet, og der blev lyttet intenst både i salen og rundt på skolen, hvor flere klasser fulgte med via live streaming.

Aske Kreilgaard