Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Kamp om mikrofonen

 
tirsdag D. 28. maj 2019, kl. 14.11
Der var masser af valgbrochurer, mærkesager, løfter og bolsjer, da gymnasiet holdt valgmøde med kandidater fra alle partier. Emnerne var uddannelse, klima, EU og demokrati & ytringsfrihed.

Tirsdag d. 28/5 var elever og lærere inviteret til valgmøde i Hobro Idrætscenter. Asger (3.e), Alexander (3.e), Gregers (3.e) og Lasse (2.s) var på skift ordstyrer, og de fik nok at se til. Der var rift om at komme til orde og gøre opmærksom på de politiske mærkesager: Hvad er politikernes planer for uddannelsesområdet, hvis de bliver valgt til Folketinget? Er det en fordel for Danmark at være med i EU, eller vil politikerne arbejde for en ”Danexit”? Og hvad med klima-udfordringerne?

Emnerne splittede debatpanelet, og der var kamp om at få mikrofonen. Blandt andet fastslog Per Husted fra Socialdemokratiet: ”Jeg er en klimatosse, og dét bliver jeg ved med at være”, mens Niels Christensen fra Nye Borgerlige ytrede, at det er ”hysteriske klimatosser, der har sat gang i en massepsykose”.

Sidste emne var demokrati og ytringsfrihed, og politikerne blev spurgt, hvordan de vil få unge til at interessere sig for politik. Meget tyder dog på, at gymnasieeleverne allerede er politisk interesserede. I hvert fald blev der stillet mange skarpe spørgsmål fra tilskuerrækkerne - flere end der var tid til at besvare - og da valgmødet var slut, gik mange elever ned til politikerne og fortsatte debatten.

De 13 kandidater til valgmødet var (læs mere om det enkelte parti ved at følge linket):

Desværre var det ikke alle elever, der kunne være med til valgmødet på grund af de skriftlige eksamener. Gik du glip af valgmødet, eller er du fortsat i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds d. 5/6, kan du tage en kandidattest, fx på DR’s hjemmeside her og (måske) blive lidt klogere.

Se flere billeder fra arrangementet herunder.

Valgdebat 2019Valgdebat 2019Valgdebat 2019Valgdebat 2019Valgdebat 2019Valgdebat 2019