Bliv klog på talentakademiet

 
mandag D. 04. februar 2019, kl. 13.47
Hvad laver man egentlig på Nordjyske Gymnasiers Talentakademi, og hvad får man ud af at deltage? Dét fortæller gymnasiets 10 talentelever i en ny film, de selv har lavet.

De 10 deltagere i Nordjyske Gymnasiers Talentakademi 2018-2019 er:

- Samfund & business: Emma (2.d), Frederikke (2.d) og Malte (2.d)
- Humaniora & sprog: Joan-Marianne (2.lm), Kristian (2.y) og Lærke (2.e) - er ikke på billedet
- Sundhed, naturvidenskab & teknologi: Victor (2.y), Signe (2.y), Astrid (2.xz) og Rasmus (2.y)

Deltagerne har været i gang hele efteråret og har allerede oplevet en masse. De har arbejdet med vidt forskellige emner som ”BRICS-landenes rolle i verden”, ”Fake News og magt” og ”Teknologi og Industri 4.0”. De har besøgt UCN, hørt spændende oplæg og mødt talentelever fra andre lokale gymnasier. Og så har de fået til opgave at producere en film om talentakademiet.

Action!

Filmoptagelserne kom i kassen ved den første lokaldag på Mariagerfjord Gymnasium, hvor skolens talentelever var samlet. Filmen skulle handle om deres oplevelser med talentakademiet, og hvad de har fået ud af at deltage indtil nu. Men hvordan tilrettelægger man lige en film, så lyset er optimalt, og lyden fungerer? Hvordan skal det hele skrues sammen?

Dét fik talenteleverne styr på i løbet af dagen, hvor de arbejdede effektivt og koncentreret for at overholde deadline. Efterfølgende har eleverne været rundt i 1.g-klasserne for at præsentere videoen, svare på spørgsmål og fortælle om, hvordan de kan melde sig til talentakademiet næste skoleår.

Flere faglige udfordringer

I løbet af foråret 2019 skal talenteleverne fordybe sig i nye emner. Sundhed, naturvidenskab & teknologi skal nu arbejde med temaet ”Forsker for en dag”, Humaniora & sprog skal fordybe sig i ”Kønsidentitet i senmoderniteten”, og på Samfund & business handler det om ”Ny teknologi – muligheder og udfordringer for det kapitalistiske system”.

Hele forløbet ender med en fælles afslutning tirsdag d. 7/5 ved UCN, hvor eleverne får overrakt diplomer og bliver fejret sammen med talentelever fra hele Nordjylland. Læs mere om Nordjyske Gymnasiers Talentakademi her.

Herunder kan du se filmen om Nordjyske Gymnasiers Talentakademi og billeder fra lokaldagen, hvor filmen blev optaget.

TalentTalent 2019