Introaftenen er aflyst pga. vejret!

”Vi skal huske at sige tak…”

 
tirsdag D. 25. juni 2019, kl. 14.49
Hvad er vigtigt at få sagt, inden gymnasiet slutter? Dét spørgsmål har Mette Vestergaard Frederiksen (3.c) og Niels Riis Christiansen (3.y) stillet sig selv. De skal nemlig holde elevernes tale til dimissionen.
Af Mette Brandt-Petersen

Se de mange billeder af årets studenter i fotogalleriet her.

Hvorfor har I sagt ja til at holde elevernes tale ved dimissionen?

Niels: Jeg synes, det er en ære at få lov til at holde talen, og så vil jeg gerne give noget tilbage til det gymnasium, der har givet mig så meget. Jeg mener seriøst, det har været de tre fedeste år i mit liv, så det mindste, jeg kan gøre, er at holde talen.

Mette: Jeg har været elevrådsformand og følte ikke, at jeg kunne sige nej til det. Jeg synes, at det er et ansvar, der følger med dét at være elevrådsformand. Og så må jeg jo bare bide min sceneskræk i mig.

Har det været svært at skrive talen?

Niels: Det har ikke været svært at få idéerne, men svært at vælge til og fra. Hvad er det, vi allerhelst vil have sagt i talen?

Mette: Jeg synes, det har været svært at gøre talen personlig, uden at den bliver alt for personlig. Og bred nok til at vi rammer alle. Vi skal jo prøve at samle hele årgangen – både hf, htx, stx og vhf – der er virkelig mange af os. Vi skal også huske at sige tak, uden at det bliver for overfladisk. Dét synes jeg, at vi skylder folk. Ikke kun tak til lærere og ledelse, men også tak til hinanden.

Niels: Ja, der har været rigtig mange dejlige personer på vores årgang, synes jeg.

Vokset med opgaven

Talen gør ligesom status over jeres gymnasietid. Hvad har de tre år på Mariagerfjord Gymnasium betydet for jer?

Niels: Jeg synes, at musicalen har haft stor indflydelse på mig personligt. Inden jeg startede på gymnasiet, havde jeg aldrig beskæftiget mig med skuespil overhovedet, og pludselig er jeg blevet super meget grebet af det. Det startede med, at jeg havde drama, og så kom jeg med i musicalen, hvor jeg fik sindssyg mange venner – også fra de ældre årgange.

Mette: Jeg har fået lov til at være med i musicalen og elevrådet i alle tre år, hvor jeg er glad for, at jeg har fået lov til at vokse med mit ansvar. Det har jeg virkelig lært meget af. I år har jeg både været elevrådsformand og makeup-ansvarlig i musicalen, hvor jeg har valgt, hvordan alle karaktererne skulle sminkes.

Niels: Jeg har også været tutor og været med til at arrangere fredagscaféer, hvor jeg måske lidt har været et ansigt udadtil. Det har i hvert fald hjulpet mig med at blive mere udadvendt, og det har været en stor personlig udvikling for mig.

Har I et godt råd til de nye elever, der først skal til at tage hul på deres gymnasietid?

Mette: Lad være med at stresse! Kom ud i det sociale liv, vær åbne og mød nye mennesker.

Niels: Ja, engager jer i det sociale. Det er vigtigt.

Mette: Det gælder både dig, der er ’slagger’ og bare sidder derhjemme og ser Netflix – og dig, der stresser over en aflevering og går glip af en masse: Tag nu og engager jer i det, gymnasiet tilbyder. For skolen har virkelig meget at byde på – der er noget til alle.

Kurs mod drømmejobbet

Hvor er I henne om et år?

Mette: Derhjemme – lige vågnet efter at have sovet i et år, ha ha.

Niels: Jeg er nok lige kommet hjem fra en rejse eller er stadigvæk på den.

Hvad så om 10 år?

Niels: Den er svær.

Mette: Det kommer an på, hvad jeg vælger. For hvis jeg tager mig sammen og søger ind på psykologi, så er jeg helt sikkert i gang med at uddanne mig inden for socialpsykologi. Ellers står jeg inde på Aalborg Teater og sminker skuespillerne og hygger mig med det.

Niels: Det kan være, jeg er skuespiller, og det er mig, du sminker. Eller også er jeg i gang med en uddannelse i folkesundhedsvidenskab… måske…

Mette: Ja, den ene dag vil man være bager, men så tænker man: ”Puha, jeg gider ikke at stå så tidligt op”, og så finder man på noget nyt. Jeg synes, det ændrer sig hele tiden. Det kommer virkelig an på mit humør.

Niels: For mig er der to muligheder: Enten noget inden for sundhed eller noget inden for teater og underholdning.

Mette: Det er lidt sjovt, at vi begge overvejer en karriere, der ikke kræver en gymnasial uddannelse.

Niels: Ja, men så kan man sige, at vi er blevet dannede som mennesker i gymnasiet.

Mette: Dét er vi. Og vi kan søge ind på rigtig mange uddannelser, hvis vi vil.

Du kan høre studenternes tale til dimissionen på fredag d. 28/6 kl. 15.00 i Idrætscenteret (Hal 2). Der bliver sikkert rift om parkeringspladserne, så kom gerne i god tid!

Tirsdag d. 25/6 blev både Mette og Niels studenter - se billeder herunder.

Studenter 2019
Niels Riis Christiansen i midten omgivet af Martin Vemmelund og Rebekka Bonde Mylund.

Studenter 2019
Mette Vestergaard Frederiksen (tv) sammen med Eyd Wernicke Fjallsbak.