Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Verden ligger åben

 
mandag D. 24. juni 2019, kl. 15.29
Der er blitzlys, kram, glædestårer, flag og store smil, når årets studenter springer ud på Mariagerfjord Gymnasium. Studentereksamen er i hus, så hvad skal der ske nu? Vi har spurgt seks studenter.
Af Mette Brandt-Petersen

Se de mange glade billeder af studenterne i fotogalleriet her.

Kl 8.30 mandag morgen stryger dannebrog til vejrs, da dagens fire første studenter har fået deres studenterhue på. Thomas Nielsen (3.a), Kristoffer Stougaard Ebbesen (3.vhf), Hansan Al Ali (3.y) og Natalie Rose Smallwood (3.vhf) er først på den røde løber, og snart følger mange flere efter.

Familie og venner samles utålmodige ved den røde løber og tripper nervøst med flag og roser. Alle har mobiltelefonerne i hænderne – parate til at forevige øjeblikket, hvor studenterhuen endelig sættes på hovedet. Faktisk minder det om scenen fra ”Olsen Banden”, hvor Benny og Kjeld flager begejstret, når Egon bliver løsladt fra Vridsløselille Fængsel. Måske føler nogle af studenterne, at de er sat på fri fod efter deres sidste eksamen. Studenterhuen sidder på hovedet, de har afsonet deres tid på gymnasiet, og verden ligger åben. Har de en genial plan? Hvad skal der ske nu? Dét har vi spurgt seks af dagens studenter om.

Student 2019
Mette-Marie Nielsen (3.b)
- I løbet af gymnasietiden er jeg blevet lidt mere afklaret, og jeg har fundet ud af, hvad jeg godt kan lide at fordybe mig i. Jeg regner med at læse videre på universitetet, måske noget inden for kommunikation, men først skal jeg lige have et sabbatår, fortæller Mette-Marie og tilføjer:
- Jeg kommer til at savne gymnasiet. Rigtig, rigtig meget.

Student 2019
Natalie Rose Smallwood (3.vhf)
- Jeg skal bruge studentereksamen til enten at læse videre på socialrådgiveruddannelsen, så jeg kan hjælpe andre, eller også vil jeg være pædagog i en dagpleje, men først lige et sabbatår, lyder det fra Natalie og understreger:
- VHF er en fantastisk mulighed for os, der har brug for ekstra støtte eller måske ikke lige har den diagnose, det kræver for at komme ind i en autismeklasse. At vi kan få en chance til. Det har været den største gave for mig.

Student 2019
Simon Loi Baks (3.htx) 
- Jeg aner faktisk ikke, hvad jeg vil, og derfor tager jeg et sabbatår efter sommerferien. Enten overvejer jeg – og det er måske lidt atypisk for htx – at blive fysioterapeut, fordi det interesserer mig, eller også har jeg tænkt på at tage en uddannelse som civilingeniør. Jeg er stadig ikke helt afklaret, og lige nu virker beslutningen langt væk. 

Student 2019Maiken Jensen (2.p)
- Først skal jeg have et sabbatår, og så regner jeg med at søge ind på enten pædagoguddannelsen eller sygeplejeuddannelsen, fortæller Maiken og fortsætter:
- Inden jeg startede i gymnasiet, havde jeg en idé om, at jeg skal have noget med mennesker at gøre. Og efter at jeg har gået på Relations-linjen (en HF-fagpakke, red.), er jeg blevet bekræftet i, at det er det rigtige. Fx har jeg været i praktik i hjemmesygeplejen og i en folkeskole, hvor vi skulle lave et undervisningsmodul til en 4. klasse. Dét der med at komme ud og prøve ting af med egne hænder har helt sikkert hjulpet mig med at finde den rigtige retning.

Student 2019Samuel Grund Sørensen (3.y)
- Jeg har planer om at læse Fysik på Aarhus Universitet efter sommerferien. Selvfølgelig kunne jeg tage et sabbatår og rejse lige som alle andre, men jeg synes, det er lige så meningsfyldt for mig at studere Fysik. Det er et spørgsmål om, hvad der gør en glad, og jeg kan mærke, at jeg bliver glad af at arbejde med det og har lyst til at lære mere, siger Samuel.

Student 2019
Jonas Markus Bjerregaard Petersen (2.p)
- Måske vil jeg tage en elektriker-uddannelse og senere læse videre til el-montør, som kræver en gymnasial uddannelse. Jeg er ikke helt sikker endnu, fortæller Jonas, der til gengæld ikke er i tvivl om, hvad han har fået ud af gymnasiet:
- Jeg har fået en masse rigtig, rigtig gode venner. Vi har et stærkt fællesskab på skolen, der gør, at man aldrig føler sig uden for. Der er altid nogen med den samme interesse eller et arrangement, man har lyst til at være en del af. Ikke mindst Parentesfesterne – de er altid et hit.