Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Ridderkors til tidligere rektor

 
fredag D. 29. november 2019, kl. 12.58
Mariagerfjord Gymnasiums tidligere rektor, Jette Engelbreth, er benådet med ridderkorset af Dannebrogsordenen. I dag fik hun overrakt ordenen af gymnasiets bestyrelsesformand.

H.M. Dronningen tildeler ridderkorset af Dannebrogsordenen til 66-årige Jette Engelbreth, der er utrolig glad for den store ære:

- Jeg er enormt stolt og beæret over at modtage ridderkorset. Det er en flot anerkendelse af, at jeg har gjort en forskel i mit virke. Selvfølgelig har jeg ikke gjort det alene, men i samarbejde med en fantastisk ledelse, bestyrelse og de mange kompetente mennesker på gymnasiet. Så selvom det er mig, der får rosen, drysser det jo på hele Mariagerfjord Gymnasium, udtaler Jette Engelbreth.

Hun fik beskeden i forrige uge, hvor hun også blev farmor for første gang.

Ridderordnen bliver i dag overrakt af bestyrelsesformand Morten Lassen, der havde indstillet hende til ordenen. I sin indstilling havde Morten Lassen fremhævet Jette Engelbreths betydelige indsats som rektor for gymnasiet i Hobro. Ikke mindst hendes kamp for at få og bevare htx-uddannelsen i Hobro og for vhf (visiteret hf), der henvender sig til sårbare unge med psykiske diagnoser. Selvom vhf har været en stor succes, har Jette Engelbreth kæmpet en utrættelig kamp for at få uddannelsen permanentgjort. Hun har holdt møder med interesseorganisationer, utallige politikere – både kommunale, regionale og statslige – og har flere gange haft foretræde for politiske udvalg i Folketinget. Og selvom hun i dag ikke længere er rektor for gymnasiet, argumenterer hun stadig glødende for, at vhf er en vigtig uddannelse både for den enkelte og for hele samfundet.

Fra København til Nordjylland

Jette Engelbreth er uddannet cand. scient. i idræt og dansk fra Københavns Universitet. I flere år var hun et aktivt bestyrelsesmedlem i Gymnasieskolernes Idrætslærerforening, hvor hun også var formand fra 1996 til 2001. Desuden var hun Undervisningsministeriets fagkonsulent i idræt i årene 2001 til 2008.

Jette Engelbreth kom fra en stilling på Nørresundby Gymnasium, da hun afløste Birger Axen som rektor i Hobro d. 1/4 2008. Siden har skolen skiftet navn fra Hobro Gymnasium til Mariagerfjord Gymnasium, og elevtallet er vokset fra omkring 450 til ca. 650. Igennem årene er uddannelsesudbuddet blevet udvidet med både htx og vhf. Flere samarbejdspartnere er også kommet til – både lokale og globale fx med nye venskabsskoler i Brasilien. Desuden har gymnasiet fået et større fokus på bæredygtighed og nye grønne tiltag som eksempelvis installeringen af solcelle- og solfangeranlægget på skolens tag.

D. 30/8 2019 tog Jette Engelbreth afsked med Mariagerfjord Gymnasium og skiftede rektortitlen ud med en ny tilværelse som aktiv pensionist.


Fredag d. 29/11 fik Jette Engelbreth ridderkorset overrakt af gymnasiets bestyrelsesformand Morten Lassen.