Religionernes Dag

 
torsdag D. 07. februar 2019, kl. 15.31
Hvad er meningen med livet og døden? Dét var emnet, da gymnasiet holdt Religionernes Dag, hvor eleverne mødte mennesker med vidt forskellige livssyn og svar på det store spørgsmål.

I gymnasiets store sal sidder eleverne på trappen ved scenen og kigger nysgerrigt ned på de tre gæstelærere. To af dem kommer fra KFS (Kristeligt Forbund for Studerende), mens den tredje repræsenterer FSM (Flying Spaghetti Monster) og har et dørslag på hovedet: ”Jeg ved godt, at jeg stikker lidt uden for, men det er en del af konceptet”, smiler han og forklarer, at det ofte er med til at starte en samtale. Og det er netop dét, der sker i Salen nu, hvor gæstelærerene præsenterer og diskuterer deres livssyn med hinanden og med eleverne.

Efter 30 minutter er det slut. Eleverne går videre til næste workshop, mens nye elever kommer ind i Salen for at høre om Gud og Det Flyvende Spaghettimonster. I andre workshops møder eleverne repræsentanter fra Nordisk asatro, Jehovas Vidner, Pinsekirken, Scientology, Folkekirken, Ateistisk Selskab og Buddhisme. Der bliver stillet en masse undrende og skarpe spørgsmål, og selvom svarene er vidt forskellige, er der stor respekt for hinandens synspunkter.

Imellem dagens workshops lytter eleverne også til et fælles oplæg af etiker Jes Harfeld fra Aalborg Universitet, der fortæller om menneskelig optimering og tidens tendens til at udskyde døden og forlænge livet. Det lyder måske som det rene science fiktion, men forskeren fastslår, at ”fremtiden er nu”. Eksemplerne er mange lige fra brugen af kontaktlinser, doping, pacemakere og plastikkirurgi til den amerikanske hær, der forsøger at optimere deres soldater. Den nye teknologi giver os værktøjer til at forbedre os selv, men hvor langt skal vi gå i jagten på det perfekte - og måske evige - liv?

Spørgsmålet bliver hængende i luften ligesom dagens helt store spørgsmål: Hvad er egentlig meningen med livet og døden?

Der er femte år i træk, at Mariagerfjord Gymnasium afholder Religionernes Dag. I år deltog over 260 elever med Religion C eller Religion B.

Religionernes DagReligionernes DagReligionernes DagReligionernes Dag