Bonjour fra Frankrig

 
torsdag D. 21. februar 2019, kl. 09.28
Agnete Rytter Munk fra 3.y har fået finpudset sine franske gloser i en noget anderledes vinterferie, hvor hun var alene på udvekslingsbesøg med privat indkvartering og skolegang på venskabsskolen i Charleville-Mézières.

Her kan du læse hendes postkort fra Frankrig:

Vejret er ligesom derhjemme, lidt varmere, men ellers det samme. Det er kulturen og hverdagen slet ikke.

Jeg ankom onsdag eftermiddag og mødte min værtssøster, Isoline, på togstationen i Charleville-Mézières. Der var naturligvis en smule stille i de første par dage grundet lidt af en sprogbarriere.

Jeg fulgte med Isoline i skole på lycée Chansy. Her havde jeg en del engelsk-timer, både almindelige timer og en enkelt med deres advanced engelsk-timer. Derudover fulgte jeg Isoline i hendes andre timer. I timerne forsøgte jeg, så godt jeg kunne, at forstå det franske, men det var noget af en udfordring. I engelsk-timerne derimod havde jeg mulighed for at byde ind og hjælpe til.

Lørdag slappede vi af og var på besøg hos hendes bedsteforældre, som også havde taget pænt imod mig, da jeg ankom til hjembyen Dom-Le-Mesnil om onsdagen. Lørdag aften var vi i Charleville-Mézières til bowling og lasergame i en lokal spillehal.

Søndag skulle vi tidligt op og en tur til Paris. Dom-Le-Mesnil ligger lige knap tre timers kørsel fra Paris, så vi tog afsted fra morgenstunden. Første stop var på museum Grévin, der er et museum med voksfigurer. Herefter en tur op i Eiffeltårnet, hvor vi ville have været helt til tops, men grundet vejret var øverste etage lukket. Men udsigten fra anden etage var også helt fantastisk.

Nu er der kun to dage tilbage, og jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske, inden turen går hjemad onsdag morgen. Det har været en helt fantastisk oplevelse.

Har du også lyst til at tage på individuel udveksling? Hør om dine muligheder hos gymnasiets internationale koordinatorer: Christian Møller Larsen (cml), Inge Lise Eriksen (ile) og Karen Bente Holmgaard (kbh).

PostkortPostkort