Introaftenen er aflyst pga. vejret!

Plads til store drømme

 
onsdag D. 18. december 2019, kl. 09.10
Fra næste skoleår opretter Mariagerfjord Gymnasium en talentklasse for de elever, der både drømmer om medaljer og en studenterhue. Interesserede kan høre mere om talentklassen til orienteringsmødet d. 18/1.
Pressemeddelelse

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

Mariagerfjord Gymnasium møder mange af kommunens talentfulde og ambitiøse unge, der dyrker elitesport. Nogle går for eksempel til roning eller undervandsrugby, mens andre svømmer, spiller golf eller fodbold på et så højt niveau, at de træner sammen med superligaspillere eller på landsholdet. Det kræver ikke kun blod, sved og tårer, men også et ekstra gear, når de samtidig vil have en studenterhue.

Derfor har Mariagerfjord Gymnasium lavet et nyt uddannelsestilbud til de elever, der ønsker at kombinere en gymnasial uddannelse med deres sport. I den såkaldte talentklasse tager skemaet højde for to ugentlige morgentræninger, uden at uddannelsen går på kompromis med det faglige niveau, der kendetegner stx. Eleverne kan også vælge at bruge den ekstra luft i skemaet til lektielæsning eller afleveringer, som de måske ikke lige nåede i weekenden på grund af en turnering eller kamp. Derved undgår eleverne, at deres ambitioner uden for klasselokalet kommer til at påvirke studentereksamen.

- Vi har oplevet en stor efterspørgsel efter nogle lidt mere fleksible rammer, der gør det nemmere at dyrke elitesport, mens man tager en studentereksamen. Derfor har vi valgt at oprette en talentlinje med plads til morgentræning, og hvor eleverne vil møde ligesindede klassekammerater, der har forståelse for, at de fx vælger træning over byturen. Det betyder dog ikke, at det er en nem genvej til studenterhuen. Gymnasiet stiller de samme krav, og når eleverne er i skole, er det dét, der skal have førsteprioritet, udtaler Christian Møller, der er konst. uddannelsesleder og ansvarlig for talentklassen.

Bedre vilkår for talenterne

Mariagerfjord Gymnasium har været i kontakt med flere idrætsklubber, der er positive over for gymnasiets tilbud og ser gode muligheder – både for klubben og den enkelte atlet.

- Det nye tilbud giver os mulighed for at fastholde vores egne talenter samt tiltrække nye talenter udefra, som kan tage deres ungdomsuddannelse i Hobro sideløbende med fodbolden. Vi får også mulighed for at øge træningsmængden for vores talenter samtidig med, at de får bedre vilkår i forhold til at passe skolearbejdet, lyder det fra Lars Justesen, der er talentchef i Hobro IK, og han tilføjer:

- I Hobro IK prioriterer vi uddannelse meget højt, og vores ungdomsspillere skal derfor også skrive under på en forventningskontrakt, hvor man forpligter sig til, at fodbold og uddannelse går hånd i hånd. Uddannelse er med til at danne os som mennesker, og de talenter, der klarer sig gennem nåleøjet og får en karriere som professionel fodboldspiller, har også brug for en uddannelse at falde tilbage på, når fodboldstøvlerne engang stilles på hylden.

Kalle Hybertz Bak går i 3.s på Mariagerfjord Gymnasium, og han ved, at det er krævende at jonglere med både en ungdomsuddannelse og en karriere på grønsværen. Fire gange om ugen spiller han fodbold i Hobro IK, og når der så samtidig er selvtræning, kampe, lektier, afleveringer, venner og et fritidsjob, der også skal passes, kan det være svært at nå det hele.

- Min store drøm er spille fodbold i en superligaklub i Danmark eller måske endda i udlandet. Det kræver, at jeg træner og fokuserer på fodbold, og ofte går det ud over timerne og lektierne, ligesom der sjældent er tid til gymnasiefester. Samtidig har det været vigtigt for mig – og mine forældre – at jeg får en studentereksamen med i bagagen. Derfor kan jeg se flere fordele i gymnasiets nye talentklasse, og jeg tror helt sikkert, at min gymnasietid havde set anderledes ud, hvis jeg havde gået i klassen, siger Kalle Hybertz Bak, der bliver student til sommer.

Kort om talentklassen

Den nye talentlinje på Mariagerfjord Gymnasium er en treårig stx-uddannelse med samme faglige krav, forventninger og udfordringer, som gymnasiets øvrige uddannelser. Studieretningen består af studieretningsfagene samfundsfag A og engelsk A, og derudover skal eleverne have en række obligatoriske fag såsom dansk, matematik, historie og valgfag. Det faglige niveau er altså fuldstændigt det samme som i en ”normal” stx-klasse, og eksamensbeviset giver samme adgang til videregående uddannelser.

Studieretningen udbydes allerede fra næste skoleår og henvender sig til de nye stx-elever, der starter på gymnasiet i 2020. Mariagerfjord Gymnasium stiller hverken krav om et sportsligt niveau eller medlemskab af en bestemt forening. Alle har således mulighed for at vælge den nye talentlinje, hvis man opfylder de gældende krav til ungdomsuddannelsen.

Interesserede kan høre mere om talentklassen til gymnasiets orienteringsmøde lørdag d. 18/1 kl. 10.30. Du er også velkommen til at kontakte én af gymnasiets vejledere på tlf. 98 52 08 55 og høre nærmere.


Christian Møller, der er konst. uddannelsesleder og ansvarlig for talentklassen, sammen med Kalle Hybertz Bak, som bliver student til sommer.