Klog på kunst & litteratur

 
fredag D. 08. marts 2019, kl. 11.29
Hver torsdag inviterer gymnasiet til brætspilscafé og tegneklub, og snart er der endnu et tilbud på paletten: En ny klub, hvor alle interesserede kan fordybe sig i kunst og litteratur fra mellemkrigstiden.

Måske er du i forvejen interesseret i litteratur og kunst? Måske vil du gerne udfordre dig selv og blive bedre til at forstå det? Eller måske vil du gerne blive klædt på til at skrive DHO-opgave om mellemkrigstiden? Alle er velkomne i den nye klub.

Det er Lasse Gottfred Jensen, der underviser i Dansk og Historie, som står bag det nye initiativ: ”Første Verdenskrigs rædsler skabte opbrud i kunsten og blev definerende for den kunstneriske virkelighed, vi kender i dag. Litteraturen og billedkunsten gjorde op med form og indhold og grundlagde flere af de ismer, der er skelsættende i dag. Dette skal vi sammen undersøge i Mariagerfjord Gymnasiums nye litteratur- og kunstklub".

Dét at læse og se på kunst kan måske opleves som kedeligt eller svært, og det vil den nye klub forsøge at ændre på. Klubben er et frit og åbent rum, hvor alle kan være med, og hvor forberedelse ikke er en nødvendighed for at deltage. Det eneste, det kræver, er, at du har lyst til at gå på opdagelse i mellemkrigstidens litteratur og kunst og undersøge, hvad det siger os i dag.

  • Torsdag d. 14/3: Jais Nielsens ”Afgang”. Otto Gelsteds ”Reklameskibet”
  • Torsdag d. 11/4: Umberto Buccionis “Unique Forms of Continuity in Space”. Tom Kristensens ”Drengen med æblet”
  • Torsdag d. 25/4: Asger Jorns ”Stalingrad”. Gustaf Munch-Petersens ”Nitten digte”
  • Torsdag d. 23/5: Salvatore Dalis ”Blød konstruktion med kogte bønner”. Uddrag af Jacob Paludans ”Jørgen Stein”

Klubben mødes kl. 15.20 – 16.20. Mødested er foran lærerværelset – og herefter findes der et ledigt lokale på skolen.

Vigtigt!

Hvis du har lyst til at være med, skal du sende en besked til Lasse Gottfred Jensen i Lectio senest tirsdagen inden. Det er vigtigt, at du tilmelder dig, da manglende tilmeldinger vil betyde aflysning. 

Læseklub