Og de levede lykkeligt...

 
torsdag D. 17. januar 2019, kl. 09.59
”Og de levede lykkeligt…” er navnet på årets musical, der finder sted i Brødrene Grimms eventyrland. Som altid står gymnasieeleverne for hele opsætningen, og de har travlt, for premieren nærmer sig med hastige skridt.
Af Mette Brandt-Petersen

- Det bliver mega fedt. Selvfølgelig. Det er jo Mariagerfjord Gymnasiums musical, lyder det fra Maya Hindsberg, der går i 3.a på gymnasiet.

Egentlig kommer Maya fra København, men hun rejste til det mørke Jylland, da hun skulle gå på Østerskov Efterskole. Her hørte hun om gymnasiets musical, og i løbet af efterskoletiden oplevede hun to elevforestillinger, og dét gjorde stort indtryk. Så da hun skulle starte på en ungdomsuddannelse, flyttede hun fra København for at gå på gymnasiet i Hobro.

- Musicalen var én af grundene til, at jeg valgte Mariagerfjord Gymnasium. Jeg tænkte, at det var et fællesskab, jeg godt kunne se mig i, og jeg håbede, at jeg engang kunne være med til at sætte mit aftryk på forestillingen.

Og det håb er nu gået i opfyldelse. I år sidder hun nemlig i instruktørstolen sammen med Tilde Hansen (2.lm), Anna Juul (2.lm) og Victor Dalgaard (3.d). Alle fire har medvirket i tidligere forestillinger på gymnasiet enten på scenen eller i koret, men ingen af dem har før prøvet rollen som instruktør.

En svær begyndelse

Manuskriptet til årets forestilling skulle skrives i sommerferien, hvor instruktørerne og tre andre elever mødtes ved tasterne. Historien var aftalt på forhånd, men da de begyndte at skrive, gik det ikke helt som planlagt.

- To-tre dage inden sommerferien var forbi, besluttede vi os for at skrotte det hele og starte forfra. Og så fik vi travlt. Der kom sved på panden, men vi klarede den, og dét er jeg så glad for, griner Maya.

I årets forestilling bliver Brødrene Grimm kidnappet af den ulykkelige Rumleskaft, som er træt af at være skurken. Han vil skrive sig til en lykkelig slutning i Den Magiske Eventyrbog og derved vende op og ned på hele eventyrlandet. Men da Den Magiske Eventyrbog falder i de forkerte hænder, bliver Snehvide, den lille Rødhætte og resten af eventyrfolket frigjort fra deres historier og lykkelige slutninger. Pludselig har de en fri vilje, og de kan selv styre deres tanker og handlinger.

- Publikum skal glæde sig til et fedt sceneshow, en eventyrlig handling og en masse god musik med et godt mash-up af de moderne og gamle klassikere. Jeg kan afsløre, at publikum blandt andet kommer til at høre musik af Queen, Imagine Dragons og Britney Spears, så vi kommer hele vejen rundt.

Helt magisk

Over 100 gymnasieelever er involveret i alt lige fra manuskript, iscenesættelse, skuespil, kor, musik, dans, scenografi, PR, lyd og lys. I øjeblikket knokler de på højtryk for at blive klar til premieren tirsdag d. 22. januar, hvor salen bliver fyldt med et forventningsfuldt publikum. Eleverne er nærmest flyttet ind på skolen – de øvede i juleferien, og de øver i alle weekender og eftermiddage efter skoletid. Og dét endda helt frivilligt.

- Det er en magisk oplevelse at være med! Vi knytter nogle helt vildt stærke venskaber med hinanden, og samtidig bliver musicalen et kreativt frirum, som måske ellers er svært at finde i gymnasietiden, slutter Maya.

Musicalen er 100 % elevproduceret med stor opbakning fra skolen i form af fire lærere, der optræder som sparringspartnere, som eleverne kan trække på efter behov. Det drejer sig om dramalærerne Sarah Mortensen Søe og Ole Bent Larsen samt musiklærerne Asger Sorgenfrei og Kari Haugbjerg Larsson.

Oplev elevernes musical

Du kan opleve elevernes musical på gymnasiet følgende fire dage:

  • Tirsdag d. 22. januar kl. 19.00 (premiere)
  • Onsdag d. 23. januar kl. 19.00
  • Torsdag d. 24. januar kl. 19.00
  • Fredag d. 25. januar kl. 19.00

Billetpris: 60 kr. Billetter kan købes på Safeticket her samt i spisepauserne, hvor de bliver solgt i Grønnegården. Men vent ikke for længe; forrige år var der hurtigt udsolgt til alle forestillinger.

Kom med backstage i fotogalleriet her - foto: Frederik Østergaard (2.u).

Musical 2019
Forestillingens plakat er lavet af Victor Dalgaard (3.d)