En smagsprøve på gymnasiet

 
onsdag D. 20. marts 2019, kl. 10.35
Er gymnasiet mon noget for mig? De næste uger har Mariagerfjord Gymnasium besøg af en masse nysgerrige 8. klasse-elever, der skal have en smagsprøve på uddannelserne og skolens levende studiemiljø.

Vil du starte på gymnasiet efter sommerferien? Vi har stadig ledige pladser i 2019. Ring eller send en sms til en elevvejleder på tlf. 27 26 08 55 og hør om dine muligheder.

Onsdag morgen vrimler det med nye ansigter på skolen. Det er elever fra Arden Skole, Rosendalskolen, Østerskov Efterskole, Hobro Friskole og Astrup Friskole, der skal gå på gymnasiet i to dage – én dag som hf-elev og én dag som stx-elev. På den måde skal de opleve gymnasielivet og (måske) bliver lidt mere afklarede inden deres uddannelsesvalg næste år.

Efter en fælles velkomst og rundvisning på skolen bliver eleverne inddelt i mindre grupper, der skal spille ludo. Reglerne er ændret, men ret simple: Hver gruppe er udstyret med en bunke karameller og én brik, de skal rykke rundt på pladen. Lander de på nogle særlige felter undervejs, skal de svare på spørgsmål om hf, stx eller studiemiljøet. Og forhåbentlig kan de svare rigtigt, for ellers må de rykke tilbage. Grupperne har dog mulighed for at ”købe” et rigtigt svar med karameller, og dét er måske en god investering, for den gruppe, der kommer først i mål, vinder endnu flere karameller.

I lokale D 66 er det Jonas fra 2.p (hf) og Emma fra 2.lm (stx), der hjælper eleverne med de rigtige svar: Hvad er ”lektie light”? Hvilke fremmedsprog kan stx-elever vælge? Og hvad hedder gymnasiets festudvalg? Der bliver kæmpet om karamellerne og givet højlydte highfives, da de første kommer i mål. Herefter tager Jonas og Emma ordet og fortæller lidt om deres uddannelser, og hvordan det er at gå på Mariagerfjord Gymnasium.

Resten af dagen skal nogle elever have Spansk og Fysik, mens andre skal have Matematik og Psykologi. Men først er der pause, og øøøh… hvor er Grønnegården, er der én, der spørger?

Der er mange nye ting at finde rundt i for de nye elever, så hjælp dem på vej, hvis du møder dem på skolen!

Kort om introkursus

I løbet af marts og april får gymnasiet besøg af kommunens 8. klasser, der skal opleve hf, stx og studiemiljøet på Mariagerfjord Gymnasium. Eleverne kommer fra Arden Skole, Rosendalskolen, Østerskov Efterskole, Hobro Friskole, Astrup Friskole, Mariagerfjord Idrætsskole, Søndre Skole, Solhverv Privatskole, Mariager Skole, Havbakkeskolen, Hvilsom Friskole, Vindblæs friskole og Hadsund Skole.

Andre interesserede er velkomne til at besøge gymnasiet efter aftale. Ring til en af skolens elevvejledere og book et besøg.

Introkursus 2019