Introaftenen er aflyst pga. vejret!

God til at regne den ud

 
tirsdag D. 03. december 2019, kl. 09.13
Syv elever har deltaget i den første runde af Georg Mohr-konkurrencen, og resultatet er flot: Fem af dem har fået diplomer for deres flotte præstation, og tre er gået videre i matematikkonkurrencen.

Stort tillykke til (fra venstre): Casper (2.vhf), Natasja (2.vhf), Kristian (2.abc), Maria Louise (2.yz) og Karen Louise (2.abc). 

Tirsdag d. 19/11 deltog de i første runde af Georg Mohr-Konkurrencen, der er en konkurrence for gymnasieelever, som har mod på en ekstra udfordring i matematik. Her blev de stillet over for 20 opgaver, der er sværere end de matematikopgaver, de møder i den daglige undervisning – og dét klarede de virkelig flot: Casper og Karen Louise har modtaget diplom for en god præstation, mens Natasja, Kristian og Maria Louise fik så godt et resultat i første runde, at de nu har kvalificeret sig til konkurrencens anden runde.

Konkurrencens anden runde afholdes tirsdag d. 7/1 rundt omkring på de deltagende elevers egne skoler. Her venter Natasja, Kristian og Maria Louise en fire timers skriftlig prøve, hvor eneste tilladte hjælpemidler er skrive- og tegneredskaber. Nogle af opgaverne er meget svære, og som regel er der kun et par stykker ud af de ca. 1000 deltagere, der formår at løse alle opgaverne.

Du kan se opgaverne fra konkurrencens første runde her – og læse mere om Georg Mohr-konkurrencen her.