For fuld udrykning

 
mandag D. 21. januar 2019, kl. 11.30
Vidste du, at der kan være ni elever i en ambulance på en gang? Dét ved 1.p og 1.q efter en anderledes skoledag, hvor de har lært førstehjælp, givet hjertemassage og prøvet en hård, fysisk test.

Mandag formiddag fik hf-eleverne et indblik i jobbet som ambulancebehandler og paramediciner. Falck var på besøg og fortalte både om uddannelsen og den mentale del af jobbet. I mindre grupper fik eleverne en rundvisning i en ambulance, og de blev instrueret i at give hjertemassage og udføre genoplivning på to medbragte dukker.

Genoplivningen gav røde kinder og sved på panden, men dét var alligevel ikke dagens hårdeste udfordring. I gymnastiksalen skulle eleverne nemlig prøve, om de ville kunne gennemføre og bestå den fysiske test, der er en vigtig del af uddannelsernes optagelseskrav.

Fra ambulance til folkeskole

Men hf-uddannelsen kan bruges til meget mere. Dét får hf-eleverne en smagsprøve på, når de om godt to uger skal besøge UCN i Aalborg. Her vil studerende fortælle om arbejdet som folkeskolelærer, hvordan man planlægger en undervisningstime, og hvad man gør, når det alligevel ikke helt går som planlagt.

Herefter skal 1.p og 1.q prøve at planlægge en dansktime for en 4. eller 5. klasse med udgangspunkt i en tekst, de har arbejdet med i Dansk. På den måde er de godt forberedte, når de selv skal stå bag katederet og undervise på Bymarkskolen, Rosendalskolen og Valsgaard Skole i uge 8.

Aktion eller relation?

Praktik- og projektforløbet skal hjælpe eleverne med at blive afklarede med hensyn til, hvad de vil bruge deres hf-uddannelse til. Snart skal de vælge den fagpakke, de vil følge resten af deres gymnasietid, og som kan føre til optagelse på forskellige professionsbachelor-uddannelser. På Mariagerfjord Gymnasium kan de vælge mellem:

  • Aktion > For dem, der drømmer om en karriere med en høj puls (Psykologi C og Idræt B)
  • Relation > For dem, der gerne vil arbejde med mennesker (Psykologi C og Samfundsfag B)

Læs mere om hf-uddannelsen på Mariagerfjord Gymnasium her.

FalckFalck