Nyd det nu!

 
mandag D. 01. juli 2019, kl. 14.17
Huerne sidder på hovedet, og fredag eftermiddag fik studenterne endelig deres eksamensbevis i hånden, da Mariagerfjord Gymnasium inviterede til dimission med taler, underholdning og uddeling af legater.

Se flere billeder i fotogalleriet her og iHobro.dk her. Desuden kan du se hele dimissionen, der blev sendt live på gymnasiets Facebook-side her.

Dimissionen blev holdt i Hobro Idrætscenter, hvor årets studenter sad og strålede midt i hallen. Glade, trætte og med huer i forskellige farver – hf’erne og vhf'erne med lyseblåt bånd, stx’erne med bordeaux og htx’erne med mørkeblåt.

Det er ikke dog kun en studenterhue og eksamensbevis, gymnasieeleverne tager med sig fra Mariagerfjord Gymnasium, sagde rektor Jette Engelbreth i sin dimissionstale. De tager også noget helt særligt med sig, som de har tilegnet sig i løbet af deres gymnasietid, nemlig en almen dannelse – eller udtrykt med gymnasiets motto har de fået: Venner, viden og værdier for livet.

- Hold fast i, at venner, viden og værdier er centrale pejlemærker for jeres videre liv. Behold jeres tro og håb for et bedre liv og en bedre verden – og gør for alt i verden noget ved det! For som Peter Plys siger: ”Ingen er for lille til at gøre en forskel”, sagde Jette Engelbreth, der også kom med en opfordring til studenterne:

- Nyd nu Asti ´en, nyd de lyse nætter (der aldrig bliver smukkere end netop den sommer, hvor I blev studenter), nyd Roskilde eller Nibe eller Skanderborg, nyd hinanden, nyd festerne, nyd dét at have fået sat et foreløbigt punktum og nyd alle de muligheder, fremtiden byder på. Og nyd så endelig at kunne komme videre med dét, I virkelig har arbejdet målrettet henimod – uanset om det er drømmeuddannelsen, højskoleopholdet eller jeres personlige dannelsesrejse ud i verden.

Efter rektors dimissionstale fik studenterne overrakt deres eksamensbeviser, og da det sidste eksamensbevis var givet, havde uddannelsesleder Michael Madsen en overraskelse til Jette Engelbreth. Da hun har valgt at gå på pension d. 31/8, var det nemlig hendes sidste dimission som rektor på Mariagerfjord Gymnasium, og derfor fik hun en studenterhue - med blåt bånd, der symboliserer hendes vedholdende kamp for at få vhf-uddannelsen permanentgjort.

Dimission 2019

Dimissionen bød også på et musikalsk indslag af musikeleverne fra 3.b, og herefter gik elevrådsformand Mette Vestergaard Frederiksen (3.c) og Niels Riis Christiansen (3.y) på talerstolen for at holde studenternes tale. Bagefter uddelte Jette Engelbreth legater til følgende studenter, der har gjort sig særligt bemærket:

 • Charlotte Mejlstrup Hymøller (3.x): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Hannah Tatjana Nejsum (3.d): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Maiken Bylov Funder (3.b): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Tonja Skov Henriksen (3.x): ”Præmiefonden” fra Præmiefonden, Spar Nord Bank A/S
 • Samuel Grund Sørensen (3.y): ”Spar Nord Bank - legat” fra Spar Nord Bank A/S
 • Camilla Gammelgaard (3.y): ”Spar Nord Bank - legat” fra Spar Nord Bank A/S
 • Signe Bovard Urup (3.d): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Niels Riis Christiansen (3.y): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Anna Sofie Hvid Christensen (3.y): ”Mariagerfjord Gymnasiums Venner - legat” fra Mariagerfjord Gymnasiums Venner
 • Mette Vestergaard Frederiksen (3.c): ”Elevrådsformand” fra Jutlander Bank A/S
 • Kamilla Kørup Trosborg (3.y): ”Bedste gennemsnit stx” fra Jutlander Bank A/S
 • Kristoffer Stougaard Ebbesen (3.vhf): ”Bedste gennemsnit hf og vhf” fra Jutlander Bank A/S
 • Esben Nielsen (3.u): ”Bedste gennemsnit htx” fra Jutlander Bank A/S
 • Kristoffer Stougaard Ebbesen (3.vhf): ”Science talentlegat til en student” fra Sintex A/S
 • Kamilla Kørup Trosborg (3.y): ”Det Humanistiske legat” fra anonym giver
 • Niels Albert Brejner Bjerregaard Højgaard (3.x): ”Det Humanistiske legat” fra anonym giver

Dimissionen sluttede med fællessangen ”Danmark, nu blunder den lyse nat”, og herefter fortsatte festlighederne med en afskedsreception på gymnasiet.

Stort tillykke til årets studenter!

Studenter 2019
3.a, 3.b og 3.c

Studenter 2019
3.d, 3.e og 3.i

Studenter 2019
3.x og 3.y

Studenter 2019
2.p

Studenter 2019
3.vhf

Studenter 2019
3.u