Fra idé til færdigt design

 
torsdag D. 19. december 2019, kl. 10.46
Gymnasiets designelever har lavet etiketter, emballage og en salgsbod til Bie’s Restaurant i Hobro. Onsdag skulle eleverne fremlægge deres gode idéer for restauratør Hans Henrik Pedersen.

Siden skoleårets start har designholdet på Mariagerfjord Gymnasium samarbejdet med den lokale Bie's Restaurant. Holdet har arbejdet med teori om grafisk design og kommunikationsdesign i designet af farver, illustrationer og skrifttyper på etiketter og emballage. I designet af emballagen har holdet taget hensyn til modtagergrupper og rettet deres design mod bestemte købere. Fx har eleverne designet alt lige fra kasser med sløjfelukninger til emballage i facon som huse, der svarer til de gamle, fredede bygninger fra 1800-tallet, som bryggeriet ligger i.

Sidste punkt på dagsordenen inden jul var eventdesign og arkitektur, hvor opgaven var at designe indretningen af gårdhaven med en lille salgsbod uden for restauranten. Eleverne fandt blandt meget andet på at foreslå en musikscene, hvor fx skolens musikelever kan optræde, mens kammeraterne hygger sig ved bordene i gården.

Det hele kulminerede onsdag d. 17/12, hvor holdet var inviteret på kaffe i Bie’s Restaurant, og restauratør Hans Henrik Pedersen velvilligt gik ind i rollen som "køber" af elevernes design. Efter tur skulle eleverne fremlægge deres produktion med henblik på, at restauranten måske ville kunne bruge elevernes etiketter, emballage eller salgsboder. Ved samtalerne med Hans Henrik Pedersen fik eleverne føling med, hvordan man skal forberede og afvikle en præsentation og salgstale, og Hans Henrik gav god respons til hver af eleverne.

Besøget på Bie’s Restaurant sluttede med en dybere samtale om udbud og efterspørgsel. Restauranten holder fredagsbar hver fredag, hvor man kan vinde gratis øl ved at slå en 6’er med husets "ølterning". Ingen af eleverne kendte dog noget til fredagsbaren på Bie’s, og derfor tog designholdet en opgave med hjem: Hvordan kan man med kommunikationsdesign udvikle bedre opmærksomhed omkring Bie’s fredagsbar? Eleverne pegede selv på, at græsplænen i Bies Have er et godt sted at holde til, og efter juleferien vil de fortsætte med den idé i samarbejde med Hans Henrik Pedersen. 

- Vi glæder os til at arbejde videre med alle de gode idéer efter jul. Og på vej ud af døren lød det som om, Hans Henrik havde fået præsenteret etiketter og emballage, som måske godt kunne komme til at blive brugt i virkeligheden, fortæller designholdets underviser Merete Christensen.

I den sidste del af skoleåret skal eleverne arbejde selvstændigt med deres eksamensprojekter. Et oplagt projekt kunne være at udfærdige grafisk design, kommunikationsdesign, produktdesign og arkitekturforslag til, hvordan området ved græsplænen i Bies Have kunne udvikles i forhold til fx gymnasieelever som brugere.