Introaftenen er aflyst pga. vejret!

På sightseeing i Hobro

 
fredag D. 15. november 2019, kl. 10.12
Hobro byder på utallige muligheder og oplevelser. Dét fik flere eleverne en smagsprøve på for nylig, hvor nogle gik på opdagelse i en gammel kunstbygning, mens andre var på galleribesøg og så på moderne kunst.

Onsdag d. 13/11 besøgte gymnasiets design-elever bygningerne fra det gamle Bies Bryggeri på Adelgade i Hobro. Opgaven var at registrere, hvordan bryggeriets originale arkitektur og design er indarbejdet i forhold til bygningens nye funktion som udstillingsstedet Kunstetagerne. Gamle håndtag, kobberkedler, boltede plader og bjælkelofter blev kigget efter for detaljer, og eleverne fotograferede og samlede motiver til arkitekturkollager, som indgår i deres designproces.

I design-faget udspringer alle opgaver fra Bie-komplekset. Det vil sige, at valgfagsholdet har designet emballage forsynet med grafisk design til øl og saft fra Bies Bryghus samt en salgsbod, der fx vil kunne bruges ved AMBU-festen eller måske stå på gårdspladsen ved bryggeriet. Der designes også nye bud på reklamer og menukort for Bies Restaurant.

- Der er masser at hente på stedet: Hobros minibyggere holder til i én af bygningerne, og øverst i Kunstetagerne kan vi måske håbe på, at vi får lov at udstille holdets designprodukter en gang i foråret, lyder det fra Merete Christensen, der underviser i blandt andet design og billedkunst på Mariagerfjord Gymnasium.

Gymnasieelever på galleribesøg 

Samme dag besøgte et billedkunsthold (2g2vhf3g) og 2.s det lokale galleri Hoejbjerg & Simmelsgaard på Skibsgade i Hobro. Kunstneren bag den aktuelle udstilling ”Sporskifte” er Lene Desmentik, som især er inspireret af havnemiljøet omkring galleriet og tegl, som er ét af Hobros kendetegn. 

- Gallerist Klaus Højbjerg fortalte levende om Lene Desmentiks skulpturer. Vi så blandt andet en stablet mur af gule Vindøtegl fra det lokale teglværk. Teglstensmurens ene atypiske, mærkelige, håndformede sten fik god mening i forhold til skulpturens navn ”Forskydninger i mur”. Pink Floyds "The wall", Berlinmuren, den enkeltes vilje som mønsterbryder og meget andet blev vendt i snakken om værkerne mellem Klaus Højbjerg og eleverne. Samtidskunsten fik meget mere mening, også selvom Lene Desmentik udtrykker sig meget minimalistisk, fortæller Merete Christensen, og hun tilføjer:

- Vi glæder os til fremover at udvikle vores nye samarbejde mellem gymnasiet og galleriet.

Lene Desmentiks skulpturer kan opleves frem til d. 24/11 – læs mere om galleriet og udstillingen her.

Herunder kan du se værket "Forskydninger i mur" med den ene håndformet sten mellem alle de normale.

Skulptur