Anmeldelse: Erasmus Montanus

 
mandag D. 18. marts 2019, kl. 08.11
3.b og 3.d har været i Aarhus Teater og se ”Erasmus Montanus”. Forestillingen har vundet priser og fået kæmpe ros fra anmelderne, men er gymnasieeleverne lige så imponeret? Læs deres anmeldelse her.

Foto: Emilia Therese, Aarhus Teater

Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne


Når en flok gymnasieelever i dag bydes i teateret for et se en komedie fra 1700-tallet, vil man ikke forvente at se dem forlade teatret med hænderne over hovedet af begejstring, men netop dette var tilfældet efter vores overværing af Erasmus Montanus i Aarhus Teater!

Montanus kommer bogstaveligt talt ud over scenekanten - og alle andre kanter, der om muligt kan kommes ud over – og forårsager publikums rutsjebanetur af både glæde, foragt og forundring.

Stykket er blevet ’spicet’ op med aktuelle problematikker i vores samfund, og man ser blandt andet burkaklædte kvinder og oppustelige dinosaurer løbe henover scenen. Sceneteknikken bliver udnyttet kreativt og symbolsk, i og med at hele stykket er et todimensionelt sort/hvid-univers, alt imens hovedkarakteren Erasmus Montanus er en tredimensionel provokatør, der både interviewer publikum og smadrer kulisserne.

Vi kan alle enes om, at Ludvig Holbergs komedie har fået en helt anden plads i vores hjerte og hukommelse efter, at dansktimernes læsning af originalstykket blev iscenesat!

/ Maiken Bylov Funder (3.b)