"En unik forestilling"

 
tirsdag D. 20. februar 2018, kl. 08.41
Før vinterferien var 3.a i teateret for at opleve ”Skygge (Eurydike siger)” med oldtidskundskab. Camilla, Nadia, Julie og Amalie har anmeldt stykket, der bygger på en antik myte - tilsat et moderne touch.

Foto: Lars Horn, ”Skygge (Eurydike siger)”, Aalborg Teater

Forestillingen ”Skygge (Eurydike siger)” på Aalborg Teater handler om en kvindes tanker, og hvordan hun er splittet over sin identitet og sin rolle i livet. Er det bedst at være en skygge af sig selv eller leve i skyggen af sin mand?

Forestillingen har rod i en af antikkens myter, der handler om Orfeus og Eurydike. Ifølge myten dør Eurydike af et slangebid, men hendes mand Orfeus drager til Hades og synger så sorgfuldt og betagende for dødsguden, at Orfeus får lov til at tage hende med tilbage – forudsat han ikke ser på hende. Den antikke myte er kun fortalt fra Orfeus perspektiv, hvor der i den nyfortolkede historie, Skygge, bliver sat ord og bevægelse på Eurydikes tanker. Eurydikes tanker er repræsenteret i tre personer, hvor Eurydikes indre monolog formidles gennem disse.

Desuden lægger skuespillerne et moderne touch på den antikke historie, hvor slang og andre mere moderne sammenligninger såsom Marilyn Monroe, en havfrue, Jomfru Maria m.fl. er på spil i stykket - som et friskt pust til en gammel antik historie.

Eurydikes tanker om påklædning, sex og roller bliver flittigt drøftet, hvilket giver forestillingen et abstrakt udtryk, og man kan sige, at det er en forestilling af unik karakter med god indlevelse fra skuespillernes side.

- Camilla, Nadia, Julie og Amalie 3.a

Læs mere om forestillingen her.