Talenttræf i Aars

 
onsdag D. 31. januar 2018, kl. 16.21
Mai (2.q), Thomas (2.a) og Maya B (2.a) har været i Aars, hvor de mødtes med andre elever fra talentakademiet (humaniora & sprog). I løbet af dagen skulle de blandt andet producere en ”deadline-light-udsendelse”.

Onsdag d. 31/1 mødtes talentelever fra Mariagerfjord Gymnasium, Støvring Gymnasium, Tradium og Vesthimmerlands Gymnasium på gymnasiet i Aars. Hele dagen skulle eleverne arbejde med dilemmaet mellem samfundets krav om livslang læring og individets behov for faste ståsteder.

Formiddagen stod på oplæg om Kierkegaard og kristendommens ritualer som ståsted for det senmoderne menneske. Efter frokost blev eleverne inddelt i grupper, der fik til opgave at lave en ”deadline-light-udsendelse” om, hvordan de som unge oplever at vokse op i et samfund, hvor der stilles krav om livslang læring. Inden optagelserne kunne starte, måtte eleverne forberede spørgsmål og finde forskellige vinkler på emnet: Hvad vil det fx sige at have et fast ståsted? Er der overhovedet nogen grund til at have et fast ståsted som ung? Eleverne skrev en drejebog med spørgsmål og svar, og først herefter kunne det iscenesatte interview filmes. Som afslutning på talentdagen blev udsendelserne afspillet for alle.

Nordjyske Gymnasiers Talentakademi er en fælles koordineret indsats for talentfulde unge i hele Nordjylland. Læs mere om projektet her.