Forsker for en dag

 
onsdag D. 04. april 2018, kl. 12.39
Tirsdag var der talenttræf i Hobro. Eleverne kom fra Støvring Gymnasium, Aars HTX, Vesthimmerlands Gymnasium - og fra Mariagerfjord Gymnasium deltog Samuel, Agnete og Martin fra 2.y.

Talenteleverne fra ”Sundhed, naturvidenskab & teknologi” var samlet til en regionaldag med temaet ”Forsker for en dag”.

Først skulle de besøge den lokale brintfabrik, Air Liquide, hvor driftsleder Rasmus Vejle viste rundt og fortalte om produktionen og den store sikkerhed på fabrikken. Herefter satte eleverne kurs mod Mariagerfjord Gymnasium for at arbejde videre med opgaver og problemstillinger fra brintfabrikken.

Efter frokost gik eleverne i laboratoriet for at designe deres eget forsøg med energidrikke. Forsøgets formål er at undersøge effekten af energidrikke - og snart vil Samuel, Agnete og Martin udsætte 2.y for deres forsøg. Kan de snyde deres klassekammerater i en blindtest? Bliver reaktionen og koncentrationen mon skærpet - eller er det ren indbildning?

Svaret findes måske mandag d. 23/4, hvor talenteleverne fra de fire regionale ungdomsuddannelser atter mødes i Støvring for at sammenligne deres forsøgsresultater og metoder med hinanden.

Kort om talentakademiet

Nordjyske Gymnasiers Talentakademi er en fælles koordineret indsats for talentfulde unge i hele Nordjylland. Gymnasiet udvælger elever inden for tre hovedområder "Sundhed, naturvidenskab & teknologi", "Humaniora & sprog" og "Samfund & business". Hvert semester skal eleverne deltage i forskellige aktiviteter: En lokal dag på skolen, en regional dag sammen med elever fra nærliggende skoler og en dag på en videregående uddannelsesinstitution. Læs mere om gymnasiets talentpleje her.

Nedenfor kan du se billeder fra besøget på brintfabrikken og arbejdet i gymnasiets laboratorium.

Talenttræf april 2018Talenttræf april 2018Talenttræf april 2018Talenttræf april 2018